banner101

Öğrencilerden Fakirlere Ramazan Yardımı

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları 23 bin lira değerindeki erzak kolilerini ramazan öncesi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Öğrencilerden Fakirlere Ramazan Yardımı

 Yardım kolilerini araçlara Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican, Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Yazdan Taşdemir, öğretmen ve öğrenciler birlikte yükledi. Öğrenciler adına konuşan Ayşegül Turan, öğretmenler ve öğrencilerin iştirakiyle 23 bin liraya yakın yardımın toplandığını ve aldıkları erzakları kolileyip yüz ihtiyaç sahibine ulaştırdıklarını söyledi.

Okul Müdürü Yazdan Taşdemir ise, “Ramazan ayının yaklaşması ile Türk insanında artan yardımlaşma duygusu bu kez kendisini Yunus Emre Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde gösterdi. Lisede görev yapan bir grup öğretmenin öncülüğünde bütün öğrencilerin katılabilecekleri bir yardım kampanyası düzenlendi. Ramazan kolisinde bulunması gereken erzak listesi önceden hazırlandı. Her sınıfın hangi erzakı getirebileceği sınıflarda duyuruldu. Yaklaşık iki hafta süresince öğrenciler bu erzakları getirerek önceden belirlenmiş yerde biriktirdiler. Organizasyonu gerçekleştiren öğretmenler hem erzakların getirilmesinde, hem de yardım verilecek kişilerin belirlenmesinde gizliliğe riayet ettiler. ‘Sağ elin verdiğini sol el bilmemeli’ emrinden yola çıkarak özellikle yardım verilecek öğrencilerin listesi büyük bir gizlilikle hazırlandı. Eksik erzakların tamamlanması için tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak öğretmenlerden maddi destek alındı ve kalan eksikler tamamlandı” dedi.


Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2017, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0