banner102

Öğrenciler Kitap Yazacak

Yenişehirli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu 'Bir hikâye bir şiirde bizden' konulu yarışma kapsamında öğrenciler kitap yazacak.

Öğrenciler Kitap Yazacak
 Yenişehirli öğrenciler kitap yazmaya hazırlanıyor. Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan 'Bir hikâye bir şiirde bizden' konulu yarışma kapsamında öğrenciler tarafından yazılan hikâye ve şiirler bir kitapta toplanacak. Öğrenciler, yarışma kapsamında hoşgörü, birlikte yaşama kültürü, milli ve manevi değerlere karşı saygı, paylaşma, fedakârlık bilinci, yardımseverlik, emanete sahip çıkma, iyiliği unutmama, aileye vefa ve sadakat konularında şiir veya hikâye yazacak. Hazırladıkları eserlerini 2 Mart 2015 tarihine kadar okul idarelerine teslim edecekler. Okullarda yapılacak değerlendirme sonucunda kitapta yer alacak eserler 6 Mart 2015 tarihine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirilecek. Bu eserler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce bir kitapta toplanacak ve kamuoyu ile paylaşılacak. Yarışmaya resmi eğitim kurumlarının 4-12 sınıfları arasında okuyan tüm öğrenciler katılabilecek.
Öğrencilerde ve toplumda ahlaki değerler yönünden farkındalık oluşturmayı amaçlayan bu yarışmada kişiye ve topluma yararlı olacak temel değerleri gündeme taşıyarak öğrencilere bilinç kazandırılması hedefleniyor. Yarışmanın ayrıca Yenişehir genelindeki okullarda okuyan öğrencilerde Türkçeye olan ilginin artırılması, kendilerine olan güven duygusunun geliştirilmesi ve ana dilimizi kullanma bilincinin kazandırılmasına katkı sağlaması bekleniyor.
Güncelleme Tarihi: 09 Aralık 2014, 10:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0