banner102

Nilüfer’de kadına şiddete “hayır“

Nilüfer Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, şiddeti protesto eden bir dizi etkinlik düzenledi.

 Nilüfer’de kadına şiddete “hayır“
Nilüfer Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, şiddeti protesto eden bir dizi etkinlik düzenledi.

Etkinlikler sabah saatlerinde Başkan Mustafa Bozbey’in personele ‘Susma, şiddete ortak olma’ yazılı tişört dağıtmasıyla başladı. Daha sonra etkinlikler FSM Bulvarı’nda Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve çok sayıda Nilüferli kadının da destekleriyle düzenlenen yürüyüşle devam etti. Yürüyüş sırasında kadınlar el ele vererek oluşturdukları şiddet zinciriyle Organik Pazar Alanı’na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasıyla kadına şiddete karşı düşünceler dile getirildi.
Nilüfer Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı, yaptığı açıklamada, kadına uygulanan şiddetin sorumlusunun devlet olduğuna dikkati çekti. Kadını kadın olarak kabul etmeyen devlet uygulamalarının, kadınların her gün özgürlüğünün kısıtlanmasına, tecavüze uğramasına sakat bırakılmasına neden olduğunu kaydeden Helvacı, “Kadınlar hergün cins kıyımına uğrarken ağzına bir gün bile bunu almayan devlet erkanı, kadının bedenini kontrol etmeye geldiğinde uzman kesiliyor. Bugün şiddete karşı haykırmak için bir kez daha meydanlardayız. Ve şimdi haykırıyoruz. Failleri biliyoruz. Failler kız çocuklarına tecavüze ‘rızası var’ diyenlerdir. Kravatı taktı diye tecavüzcüye iyi hal indirimi verenlerdir. Failler kadına kaç çocuk doğurması gerektiğine karar verenlerdir. Failler erkek şiddetini görüp susanlardır” dedi.

Açıklamanın ardından kadınlar slogan atarak şiddete karşı hep birlikte haykırdı.

Daha sonra kadınlar hep birlikte Nilüfer Kadın Meclisi üyeleri tarafından sahnelenen Aromalı Sezeryan adlı tiyatro oyununu izledi.

Etkinlikler akşam saatlerinde ‘kadın oldukları için’ adlı sergi ve kısa film gösterisiyle devam edecek.
Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2013, 18:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0