Nilüfer uluslarası sempozyumda ele alınacak

Nilüfer Belediyesi, “Odryses’ten Nilüfer’e Sempozyumu”na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Nilüfer uluslarası sempozyumda ele alınacak
banner98
 Nilüfer Belediyesi, 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip olan Nilüfer’in tarihinin ele alınacağı sempozyum düzenliyor. 13-15 Kasım 2015 tarihinde düzenlenecek olan “Odryses’ten Nilüfer’e Uluslararası Nilüfer Sempozyumu” ile hem Nilüfer’in tanıtımına katkı sağlanacak hem de ilçenin turizme kazandırılmasında güçlü ve zayıf yönleri belirlenecek.
Nilüfer Belediyesi, akademisyen ve araştırmacıların katılacağı sempozyum ile Nilüfer’in antik dönemlerden bu yana yaşadığı tarihi, toplumsal ve sosyal değişimi ile gelişmesiyle ilgili hazırlanacak bildirilerle, ilçenin sahip olduğu tarihi değerlerin, doğal güzelliklerin ve turizm potansiyelinin irdelenmesini amaçlıyor.
Akademisyenler, “Tarihsel Süreçte Nilüfer”, Nilüfer’de Halk Kültürü” “Ekonomi ve Turizm”, “Demografik ve Sosyal Yapı” ve “Kentselleşme Sorunsalları” başlıkları altında bildiriler sunacak. İlgili akademisyen ve araştırmacıları Nilüfer’de bir araya getirecek olan sempozyumda 3 gün boyunca Nilüfer her yönüyle konuşulup tartışılacak.
Dili Türkçe ve İngilizce olan sempozyuma katılmak isteyen bilim adamlarının Nilüfer Belediyesi web sayfasında yer alan başvuru formunu doldurarak özgeçmişleri ile birlikte en az 300 kelimeden oluşacak bildiri özetlerini 16 Eylül 2015 tarihine kadar [email protected] adresine göndermeleri gerekiyor.
Kabul edilen bildiriler, özetlerin sempozyum bilim kurulunca değerlendirilmesinden sonra ilan edilecek.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0