banner102

Nasıl Bir Bursa İstediklerini Gösterdiler

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘Nasıl Bir Bursa’da Yaşamak İstersiniz?’ konulu resim yarışması sonuçlandı. Dereceye girenler ödüllendirilirken, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin eserleri Nilüfer Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergilendi.

Nasıl Bir Bursa İstediklerini Gösterdiler
 Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilçedeki 5,6,7,ve 8. sınıf öğrencilerine yönelik 1997 yılından bu yana her yıl düzenlediği “Nasıl Bir Bursa’da Yaşamak İstersiniz” konulu resim yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri törenle verildi.
Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sanat Galerisi’nde düzenlenen ödül törenine Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Nilüfer İlçe Nüfus Müdürü Nedret Acel, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, resim öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 15 okuldan 45 öğrencinin katıldığı doğa ve çevre konulu yarışmada jüri üyeleri, öğrencilerin eserlerini değerlendirirken zorlandı.
Yarışmada Fethiye Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Hilal Zorlu birinci olurken, Duyum İşitme Engelliler Okulu’ndan Filiz Erez ikinci, Özel Final Ortaokulu’ndan Sude Taşel de üçüncü olmaya hak kazandı. Pınar Elif Tuncer, Esma Doğan, Kebre Kayan, Betül Türkan, Tuna Erol, Rüveyde Nur Turan, Ece Karagöz, Deniz Karakaçan, Zeynep Doğa Yakışık, Zeynep Şimşek’in resimleri de mansiyon ödülüne layık görüldü.
Ödül töreninde konuşan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yarışmada amacın çocuklara doğa ve çevre bilincini aşılamak olduğunu söyledi. Başkan Bozbey, “Nilüfer’de çocuklarımızı kültür ve sanatla buluştururken, bir yandan da onlarla birlikte doğa sevgisini, çevre sevgisini korumanın da mücadelesini veriyoruz. Tabiî ki bu tür etkinlikleri düzenlerken özellikle çocuklarımızdan çevreye ilişkin beklentilerimiz var. Bizler biliyoruz ki çevreye ve doğaya duyarlı olan nesil, ilerde hem ülkemizin, hem şehirlerimizin en azından yaşanabilir bir hale gelmesini sağlayacaktır. Günümüzde doğayı, çevremizi nasıl koruyacağımızı, geleceğe nasıl bir çevre ve doğa bırakacağımızı bilmemiz gerekiyor. Çocuklarımızın bunu içinde hissetmesi gerekiyor. Öğretmenlerimizin bunları çocuklara çok iyi anlatması gerekiyor.”
Konuşmaların ardından Başkan Bozbey, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tüfekçi ile birlikte dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken, jüri üyelerine de çiçek ve plaketle teşekkür edildi.
“Nasıl bir Bursa’da Yaşamak İstersiniz” konulu resim yarışmasına katılan tüm öğrencilerin resimleri Nilüfer Belediyesi Sanat Galerisi’nde sergileniyor.
Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0