banner102

Mütareke Evi Restorasyonun Ardından Onarılıyor

Mudanya ilçesindeki Mütareke Müzesi’nde restorasyonun ardından meydana gelen bozulmalar onarılıyor.

Mütareke Evi Restorasyonun Ardından Onarılıyor
 Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Bursa Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yaklaşık 1 milyon 100 TL’ye onarılan Mudanya Mütareke Evi Müzesi’nde restorasyonun üzerinden bir yıl sonra meydana gelen deformasyonların tamiratına başlandı.
1937 yılından sonra müze olarak kullanılmaya başlanan Mudanya Mütareke Evi, önceki yıl girdiği restorasyonun ardından geçen sene ekim ayında yeninde açılmıştı. Restorasyonda çürümüş durumda olan bütün ahşap imalatlar aslına uygun olarak yenilenirken, kapı ve pencereler ilaçlanıp bakımı yapılarak korunmuştu. Dış cephede çürüyen yağmur iniş boruları ve oluk sisteminin de elden geçirildiği müzede, çatının ahşap taşıyıcılarından çürüyenler 1. sınıf çamlarla değiştirilerek takviye edilmiş ve çatı arasına ısı yalıtım malzemesi serilmişti.
Böylesine geniş çaplı bir çalışmanın üzerinden henüz bir yıl geçmeden binanın dış cephesinde deforme olan kısımların gözle görülür olması hayal kırıklığı yaşattı. Binanı iç kısımlarındaki duvarlarda bozulmalar meydana gelirken, binanın dış koruması ve bayrak direklerindeki yer yer paslanmalar olup üzerlerindeki boya çıktı. Özellikle çatı kısmında ahşap taşıyıcıların boyaları attı. Yağmur sularının binaya zarar vermesinden endişe duyulması üzerine harekete geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen olumsuzlukları tespit ederek, müteahhit firmaya garanti süresinin dolmasına az bir zaman kala tamirat yaptırtıyor.
Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2016, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0