Muhteşem şampiyona görkemli final

Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı, Gemlik’in eşsiz doğasında yapıldı. 2013 Sezonunun final yarışı eski Radar Yolu Şahin Tepe mevkiinde düzenlendi.

Muhteşem şampiyona görkemli final
banner98
Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) yarış takviminde yer alan Türkiye Enduro Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı, Gemlik’in eşsiz doğasında yapıldı. 2013 Sezonunun final yarışı eski Radar Yolu Şahin Tepe mevkiinde düzenlendi.

Gemlik Belediyesi’nin büyük desteğiyle başarıyla tamamlanan şampiyonada 86 sporcu kıyasıya mücadele etti. Bir yanda Gemlik Körfezi ve Uludağ, diğer yanda İznik Gölü ve Samandağları manzarası eşliğinde Gemlik Belediyesi’nin hazırladığı parkurda özellikle ekstrem kategorisinde büyük ter döken yarışmacılar, yaklaşık bin 500 kişilik izleyici grubuna da unutulmaz anlar yaşattılar. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Ak parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın, Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz ve Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar’ın da izlediği yarışlar amansız hava şartlarına rağmen büyük beğeni topladı.

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik’te spor anlamında çağ atladıklarını ifade ederek, sadece futbol ve basketbol gibi takım sporlarına değil, karate, judo, güreş gibi bireysel sporlara da katkı sunduklarını anlattı. Gemlik’te Motosiklet Federasyonu’nu ve değerli motosiklet sporcularını ağırlamaktan onur ve gurur duyduklarını belirten Refik Yılmaz, Avrupa çapındaki yarış parkuru hazırlıkları için kendisine teşekkür eden Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar’a da, teşekkür ederek, parkuru bozmayacaklarını, tüm Bursa ve Gemlik gençliği için motor sporları dalında tesis haline getireceklerini vurguladı. Önümüzdeki yıl yapılacak Türkiye Şampiyonası ve 2015 yılının Avrupa Şampiyonası finallerine de talip olduklarını açıklayan Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik’te tesisleşme hamlesinin ardından, tüm spor dallarında büyük organizasyonlara imza atıp, destekçisi olacaklarını kaydetti. Bursa Milletvekili İsmail Aydın’da, Hükümetin ve Ak Partili Belediyelerin alt yapı ve tesisleşme konusundaki başarılarına değinerek, Türkiye’de artık her türlü spor organizasyonuna ev sahipli yapılabildiğini hatırlattı. Aydın, Türkiye ve Avrupa Şampiyonası Motosiklet yarışlarının Gemlik’te yapılması için de her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Gemlik Enduro Parkuru zeytin ağaçlarıyla çevrili, atlama rampaları, kaya geçişlerinin yer aldığı bir yarış parkuru olarak dikkat çekiyor. İzleyenlere ulaşım imkânı sağlayan ve özel seyirci etaplarının da bulunduğu yarış parkurunda Türkiye'nin dört bir yanından gelen yarışçılar, Gemlik’in muhteşem doğasının içinde kıyasıya mücadele edecek. Motor sporlarının yeni parkuru yarışçılara ve seyircilere doyumsuz bir Enduro heyecanı yaşatacak. E1, E2, E3 ve EH sınıflarında yarışçılar parkurda tecrübe, bilgi ve becerilerini ortaya koydular.

Nefes kesen ve festival havasında gerçekleşen organizasyonun ödül töreni İskele Meydanında gerçekleşti. Rock Müzik Yıldızı Ogün Bülent’in konseri ile renklenen ödül töreninde başarılı sporculara ödüllerini Kaymakam Cahit Işık, Belediye Başkanvekili Refik yılmaz, İlçe Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, İl Genel Meclisi Üyesi Adil Barutçuoğlu ve Federasyon Başkanı Bekir Yunus Uçar takdim ettiler.

Yarışmalarda 1 A kategorisinde birinciliği Burak Yazıcı, İkinciliği Ersoy Uzun, üçüncülüğü de Gökhan Keskin elde etti. 2 A kategorisinde Sinan Memnun birinci, Nemce Kozlu ikinci, Murat Kızak’ta üçüncü oldu. 3 A kategorisinde dereceye giren isimler Latif Korkmaz ve Akif Korkmaz olurken, 1 B kategorisinde şampiyonluk ipini İslam Yıldız göğüsledi.

Bu kategoride Nazmi Balkoç ikinci, İsmail Erdoğan da üçüncü oldu. 3 B kategorisinde de ilk üçe Harun Erdoğan, Gökhan Selçuk ve Süleyman Aydın girmeyi başardı. Hobi gurubu yarışmalarında da Sadettin Ünlükaya birinci, Osman Bulut ikinci, Fahrettin Altınkök’te üçüncülüğü elde etti. Gemlik Motosiklet ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Atalay Coşkun’un da büyük destek verdiği organizasyonda Gemlikli sporcular Engin Bulut ve Okan Erdoğan’da seyircilerden büyük alkış aldı. Kulüp Başkanı Atalay Coşkun, motosiklet sporlarını seven Gemlikli gençlere çağrı da bulunarak, kulüp bünyesinde tüm organizasyonlara katılmak için ekip kurduklarını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2013, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0