banner102

Muhalefet koltuk telaşında

Karacabey, 22.06.2018 - Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan; kendisi ve belediyeye yönelik basında yer alan iddiaların, muhalefetin düştüğü acizliğin göstergesi ve kendi ilçe başkanlıklarını koruma telaşı ile söylenmiş ifadeler olduğunu söyledi.

Muhalefet koltuk telaşında
 İçi boş iddialarla vatandaşları aldatmanın mümkün olmadığını ifade eden Özkan; borç batağından aldıkları Karacabey Belediyesi’ni, Türkiye’nin ender borçsuz belediyeleri arasına yükselterek itibara kavuşturduklarına vurgu yaptı.

 

Şeffaf belediyecilik yaptıklarını belirten Özkan, belediye hesaplarının herkese açık olduğunu ifade ederek, masa başından muhalefet yapılmaması gerektiğini kaydetti.

 

Muhalefet belediyelerinin durumu görmezden gelinmesin

 

Karacabey Belediyesi’ni 4 yıl içinde 50 yıllık birikmiş sorunlarını bir bir çözen ve sayısız yatırım yapan çağdaş bir belediye konumuna yükselttiklerini anımsatan Ali Özkan; borç yapma konusunda asıl uzmanlığın muhalefet partilerine ait olduğunu dile getirerek, çalışanlarının maaşını ödeyemeyen ve muhalefetin yönetiminde olan yakın belediyelerin görmezden gelinmemesi gerektiğine dikkat çekti.

 

9 milyonluk eski borçlar ödendi, araç filosu yenilendi

Göreve gelir gelmez, eski yönetim tarafından bir tülü ödenemeyen müteahhitlere olan 5 milyonluk borçlar ile köy tüzel kişiliklerinden gelen 4 milyonluk borçların tamamını ödediklerini kaydeden Özkan; görevde bulundukları 4 yıllık süre içerisinde de belediye araç filosuna 5 milyon tutarında yeni araç alımı gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.

 

Belediyenin kasasında 13 milyon var

 

Karacabey Belediyesi’nin kasasında bugün itibarı ile 13 milyon nakit olduğu bilgisini de veren Ali Özkan, ilçenin kanayan yarası otopark konusuna çözüm adına da şu ana kadar, 6 milyon tutarında vatandaşlardan arsa alımı gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

 

Bankalardan şu ana kadar alınan para 10 milyon

 

İfade ettikleri rakamlardan da anlaşıldığı üzere, mükemmel bir mali tabloya sahip Karacabey Belediyesi’ni karalamanın beyhude çabalar olduğunu sözlerine ekleyen Özkan, şimdiye kadar meclisten 30 milyonluk borçlanma yetkisi aldıklarını ancak bu rakamın da şu ana kadar sadece 10 milyonluk kısmını bankalardan kredi olarak aldıklarına dikkat çekti.

 

Muhalefet, 5 milyonluk içkili mekânlar ihalesinden habersiz

 

10 milyon tutarındaki bu kredinin 5 milyon tutarındaki kısmı ile ihaleye çıkılarak, ilçenin diğer bir kanayan yarası olan pavyon tarzı işletmeler için şehir dışında mekânlar oluşturulacağını da dile getiren Özkan, karalama kampanyası yürüten muhalefetin de 6 ay içinde bitirilme şartı konulan bu ihaleden bihaber olduklarını söyledi.

 

Borçlu belediyelerin kapısında alacaklılar bekler

 

Borçlu belediyelerin kapısında alacaklıların bekler konumda olacağına da dikkat çeken Belediye Başkanı Ali Özkan, bu durumdan aldıkları belediyeyi en itibarlı belediyeler konumuna yükselttiklerini belirtti. Özkan, çalışanlarına %15 zam yaptıklarını da anımsatarak, maaşları da günü gününe ödeyen, güçlü mali yapıya sahip bir belediye oluşturduklarını kaydetti.

 

Muhalefet partisine detaylı bilgi için meclise davet


Muhalefetteki ilçe başkanının iddialarına yönelik olarak, önümüzdeki ilk mecliste detaylı şekilde cevap vereceğini de sözlerine ekleyen Ali Özkan, söz konusu ilçe başkanının da bu oturumu izlemeye davetli olduğunu dile getirirken, yetim hakkı bulunan vatandaş parasına, son kuruşuna kadar sahip çıkmaya kararlı olduklarını söyledi.


Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 16:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0