banner102

MUDANYA’YI BİR BÜTÜN OLARAK GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a ziyarette bulundu. Bursa’yı bir bütün olarak geleceğe taşıma noktasında ortak akıl ve işbirliği vurgusu yapılan toplantının en önemli gündem maddesi Sahil Projesi oldu. Başkan Türkyılmaz, sorunların birlikte çalışma ve diyalogla aşılacağını belirtirken, Alinur Aktaş, Sahil Projesi’nin mart ayı içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyledi.

MUDANYA’YI BİR BÜTÜN OLARAK GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ
 Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na atanmasının ardından kendisini ziyaret eden Başkan Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Mudanya Belediyesi Başkan Yardımcıları Servet Usta, Sevinç Şenşekerci, Hakan Karademir, birim müdürleri ve meclis üyelerinin de bulunduğu ziyarette bir kez daha ortak akıl ve işbirliği vurgusu yapıldı. Görüşmede, daha önce gündeme gelen Sahil Projesi önemli bir gündem maddesi oldu. Bursa’yı bir bütün olarak geleceğe taşımanın önemine değinen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, sorunların diyalogla aşılabileceğine vurgu yaptı. Mudanya’daki en önemli sorunun tamamlanamayan Sahil Projesi olduğunu hatırlatan Başkan Türkyılmaz, “Bizler farklı partilerden de olsak amacımız Bursa’ya hizmet. Sahil Projesi’nin yapımıyla ilgili Mudanya belediyesinin 1 dakikalık bir geciktirme anlamında dahi hiçbir çabası olmamıştır. Projenin gecikmesiyle alakalı bazıları siyaset yapmaya çalışıyor, kamuoyunu ve Büyükşehir’i yanlış bilgilendiriyor. Büyükşehir tarafından yapılan ihalenin usulünden kaynaklanan bir sorun vardı, süreç uzadı ve yeniden ihale yapıldı. Bu süreçle ilgili en ufacık bir katkımız olmadı üstüne üstlük Büyükşehir Belediyesi’ne maddi manevi her türlü desteği veririz dedik. Yine söylüyoruz. Birlikte çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Mudanyayı denizi, havası, zeytini, doğal güzellikleri, arkeolojik değerleri, kültürel değerleriyle birlikte geleceğe aktarmamız lazım. İyi bir diyalog çerçevesinde organize çalışarak, Büyükşehir ve Mudanya ilçesi olarak çalışmaya devam edeceğiz. Bu diyalog süreci olduğu sürece çok yol kat edeceğimiz açıktır” dedi.

“TAMAMLANINCA ÇAYIMIZI, KAHVEMİZİ BİRLİKTE İÇECEĞİZ”

Bursa’yı bir bütün olarak, birlik ve beraberlik içerisinde yönetmeyi hedeflediklerini belirten Başkan Alinur Aktaş ise, 31 Ocak 2017 tarihinde Sahil Projesi’nin tamamlanacağı sözü verdiğini hatırlatarak, “Hepimiz demokrasiye inanan insanlarız. Şehrimize değer katabilmek adına birbirimizden istifade etmek lazım. Bursa’nın ayrı bir önemli değeri var. Bu noktada her ilçeyi ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Sahil Projesi’ni bitirmeyle alakalı hedef koymuştuk. Sahil hizmetlerinden sorumlu daire başkanımla da konuştum. Firma, bitirmesi gereken tarihte bitirmediği için ceza işlemi uygulanıyor. Proje maalesef talihsiz bir müteahhit tarafından yapıldı. Tamamen müteahhitten kaynaklanan bir sorun var. Yakın bir dönem içerisinde inşallah mart ayı içerisinde bir program yaparız. Projenin yüzde 90’ı tamamlandı ve çok yakın bir zamanda bir gün inşallah beraber çayımızı kahvemizi içeceğiz. Bir an önce hizmete açmak lazım çünkü Mudanya ciddi bir çekim merkezi yaz kış özellikle hafta sonları insanların daha rahat dolaşımını sağlayacak ortamlar hazırlamak lazım. Umuyoruz ki Bursa’mız hak ettiği değere daha fazla ulaşır. Çünkü Bursa bir tane. Bursa hepimizin. Hep beraber Bursa’yı paylaşıyoruz. Bursa’nın bu özelliklerini Türkiye ve dünyaya anlatmamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2018, 11:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0