banner101

MUDANYA BELEDİYESİ'NDEN ÇAYÖNÜ’NE TESİS MÜJDESİ

Mudanya Belediyesi, Çayönü Mahallesi’nde mülkiyetinde bulunan araziyi, bin hayvan kapasiteli Büyükbaş Hayvancılık Tesisi kurmak isteyen Çayönü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 29 yıllığına tahsis etti. Başkan Hayri Türkyılmaz, kararın Çayönü üreticilerine hayırlı olmasını dilerken, “Mudanya tarım ve hayvancılıkta hak ettiği değeri görecek” dedi.

MUDANYA BELEDİYESİ'NDEN ÇAYÖNÜ’NE TESİS MÜJDESİ
 Mudanya Belediyesi, son yaptığı meclis toplantısında Çayönü Mahallesi’nin talep ettiği Büyükbaş Hayvancılık Tesisi’yle ilgili maddeyi onayladı. Mudanya Belediyesi’nin mülkiyetinde bulunan çayır nitelikli taşınmazların Organize Büyükbaş Hayvancılık Sitesi Kurmak ve İşletmek için S.S.Çayönü Merkez Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne tahsisiyle ilgili madde, CHP, MHP, AK Parti ve bağımsız belediye meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi. Komisyonda tesisin tahsis süresi yatırımın kredi desteğiyle yapılacağı gerekçesiyle 10 yıldan, 29 yıla çıkarıldı. Düzenlenecek olan protokol için, Başkan Hayri Türkyılmaz’a yetki verildi. Karara, bir önceki dönem verilen yıllık kira bedelinin altında olmamak kaydıyla yeniden değerlendirme oranı dikkate alınarak sınırlı ayni hak tesis edilmesi maddesi de eklendi. 

ÇAYÖNÜ SÜT ŞENLİĞİ MAYIS AYINDA

Kararın Çayönü Mahalle sakinlerine, üreticilerine hayırlı olmasını dileyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “İhale bedelinin önceki kira bedelinin altında olmaması kaydıyla 8 yılda tamamlanması planlanan tesis, 29 yıl süreliğine tahsis edilecek. Çevresindeki köylülerimiz bu işten memnun kalacak, hepimizin sahiplendiği bu proje herkese fayda sağlayacak. Geleneksel hale getirdiğimiz Zeytin, Kara İncir, Bağbozumu ve Lezzet Şenlikleri’ne ilave olarak Çayönü’nde Süt Şenliği’mizi de bu yıl başlatmış olacağız. Hayvancılığın, sütçülüğün, süt ve süt ürünlerinin teşvik edilmesiyle ilgili Hançerli Dede Şenlikleri’nin yapıldığı hafta şenliğimizi yapacağız, geleneklerimizi tekrar yaşatmış olacağız” diye konuştu. Yaklaşık 20 milyonluk yatırımla bin büyükbaş hayvan kapasiteli tesisin 30 haneye hizmet vereceğini belirten Çayönü Mahalle Muhtarı Zeki Karedeniz ise, emeği geçen belediye personeli, meclis üyeleri ve Başkan Hayri Türkyılmaz’a teşekkür etti.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2018, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0