Mudanya Belediyesi Örnek Oldu!

Sokak hayvanlarını koruma adına yoğun olarak sürdürülen çalışmalar dışında, Orman ve Su İşleri Müdürlüğü Bursa 2.ci bölge Müdürlüğü tarafından sokak kedilerinin bakımlarının yapılması ve özellikle de kış günlerinde barınmaları amacıyla ilk etapta 11 tane yaptırılan kedi evinden bir tanesi önceki gün Mudanya Belediyesi Park bahçeler müdürlüğü ve belediye veterinerlik bölümüne teslim edilmişti.

Mudanya Belediyesi Örnek Oldu!
banner98

Mudanya belediyesi veterineri Şükriye  Çelikkollu ve belediye veteriner teknisyeni Dilek Kasaplar tarafından, insanların yoğun olarak gezdiği Güzelyalı sahil şeridine monte edildi. 18 tane kedi alabilen ve 3 katlı olarak yapılan kedi evini bugünden sokak kedileri sahiplenmiş durumdu. Türkiye Hayvanlarını Koruma Derneği Bursa Bölge Şube müdür yardımcısı Ali Piliçer'de kedi evinin hizmete sokulmasında hazır bulundu. Mudanya belediyesi tarafından ihtiyaç duyulduğunda yapımına başlanarak sayılarının arttırılacağı belirtilen sokak kedilerinin barında evleri vatandaşlar tarafından" kedilerinde artık köşkleri var,sıcaktan soğuktan ve yağışlı havalarda artık etkilenmeyecekler" demelerine neden oldu. Güzelyalı sahiline konulan kedi evinden hayvan sever ev hanımı Rüya Parsak'ın sorumlu olacağı ve kendisine kedi evinin zimmetleneceği ve kedi evinin tüm bakımlarının kendisi tarafından yapılacağı belirtildi.  5199 sayılı sokak hayvanlarını koruma kanunu kapsamında Türkiye sokak  hayvanlarını koruma derneğine bağışlanan 11 tane kedi evinin uygun görülecek olan yerlere konulacağı ve belirlenen kişilere bu evlerin zimmet yapılacağı kaydedildi.   

MUDANYA BELEDİYESİ SAHİPSİZ KÖPEKLER İÇİN YEMMATİKLER KOYDU

Mudanya belediyesi veteriner hekimi Şükriye Çelikkollu," Bu yapılan çok güzel bir çalışmadır, böylece sokak kedilerinin barınmaları ve karınlarını rahatlıkla doyurabilecekleri ve hiç bir hava koşulundan etkilenmeyecek olmaları da çok güzel.  Mudanya belediyesi olarak, sokak köpeklerini koruma adına yapılan birçok çalışmanın yapıldığı ve bu amaçla  ilçemizin muhtelif arazilerine yem matik ve suluklar koyduk. Her sokak ve mahalle arasına sokak hayvanlarının beslenmesi için özel hazırlanan su ve yem kutularının yerleştirilmesini de sağladık, böylece hayvan severler tarafından bu kutulara yemek ve sular konularak sokak hayvanlarının sağlıklı bir şekilde beslenmeleri sağlanmaktadır.

Mudanya belediye başkanı Hasan Aktürk'te açıklamasında," Bakanlık tarafından üretilen, sokak kedilerinin barınmaları ve bakımlarının yapılması amacıyla dağıtımları sağlanan kedi evleri sayesinde sokak kedileri korunacak ve karınları doyacak. Mudanya belediyesine 1 tane teslim edilen kedi evlerden gerektiğinde belediye olarak bizlerde üreterek gerekli yerlere koyacağız. Bugün Güzelyalı sahil şeridimize, bizlere teslim edilen 1 tane kedi evini monte ettik sokak kedileri hemen sahiplenerek kendilerini yeni evlerine adapte ettiler, buda yapılan çalışmanın ne kadar doğru olduğunu ortaya koymaktadır" dedi.


Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2014, 11:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0