Modef Kapılarını Açtı

Türkiye´nin mobilya ihracatının yüzde 15´ini gerçekleştiren ve Mobilya Kent unvanına sahip İnegöl´de 35. MODEF Fuarı büyük bir coşkuyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışta konuşan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ yeni fuar alanı müjdesini verdi.

 Modef Kapılarını Açtı
banner98
 160 ülkeye yaptığı 350 milyon dolarlık ihracatla mobilya başkenti olan İnegöl´de 35. MODEF Fuarı kapılarını açtı. 5-10 Nisan tarihleri arasında açık kalacak olan 189 firmanın iştirak ettiği fuarda yeni modeller görücüye çıktı. 20 bin yerli ve 40 ülkeden bini aşkın yabancının fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.
10 Nisan tarihine kadar açık kalacak olan fuara herkesi davet eden MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl´ün Türkiye´nin mobilya merkezi olduğunu söyledi. Yan sanayinin iştirakiyle 209 firmanın fuarda olduğunu ifade eden Uğurdağ, “28 bin 500 metrekare alanı en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Açılan fuarlarla İnegöl bir fuar şehri olmuştur. Senede 400 firma ile fuarlar gerçekleştiriyoruz. Sadece İnegöl değil, İstanbul´daki mobilya fuarına da organizasyon düzenliyoruz. Almanya, İtalya ve Çin gibi yurtdışında düzenlenen fuarlara da katılım sağlıyoruz. Türkiye´den fuara katılım sağlayan firmaların yarısı İnegöl firması” dedi.

YENİ FUAR ALANI MÜJDESİ
İnegöl´ün yeni bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu savunan Uğurdağ, “İnegöl yeni bir fuar alanını hak ediyor. Şu anda 80 dönüm üzerinde 60 bin metrekare kapalı alanda yeni bir fuar alanı yapmayı hedefliyoruz. Bu projeyi ilk defa buradan sizlerle paylaşıyoruz. İnşallah bu fuar alanı Türkiye´deki bütün mobilya sektörünü birleştirecek. İhracatı 1 milyar dolara çıkaracak hedefe ulaşmamızı sağlayacak. Bu projeye herkesin destek vermesini istiyorum” diye konuştu.

MOBİLYA TEKSTİLİ GEÇTİ
Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan´ın İnegöl mobilya sektörünün gücünü anlatmasının ardından İTSO Başkanı Metin Anıl, mobilya sektörünün bu yıl, yıllardır dış ticarette lider olan tekstil sektörünün önüne geçtiğinin altını çizdi.  
DÜNYADA İLK 10´A GİRECEĞİZ
MOSFED Başkanı Ahmet Güleç de, “İnegöl mobilyacısını tebrik etmek lazım. Gerçekten Türkiye mobilya sektörü büyüyor. Dünyada bunu kabul ediyor. Her yıl 1-2 basamak yükseliyoruz. İnşallah bu sene de dünya mobilya sektöründe ilk 10´a gireceğiz. Bütün markaların hikayesi yerelden başlıyor. İnegöl mobilyası, bir şehir hikayesi. Parayla ölçülmeyen emekler var. Türkiye mobilya ihracatı çıkışa geçti. Artık durgunluğa rağmen Türkiye mobilyasını dünyanın her tarafına satıyoruz demektir. Dünyada gitmediğimiz fuar kalmadı. Bunda İnegöl mobilyacısı baş aktörü oynadı. Biz maçın ikinci yarısındayız. 10 bin ihracatçı markamız var” dedi.
AHMET GÜLEÇ´E TEŞEKKÜR
Her konuda olduğu gibi mobilya sektörüne destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Düzenleyeceğimiz inovasyon ve tasarım faaliyetleriyle sadece Bursa merkezde değil, tüm ilçelerde yeniliğin konuşulduğu bir hafta yaşatmak istiyoruz. İnegöl´ün büyük üretim ve ihracat potansiyeli var. Bizler bölgemizi inovasyonla ön plana çıkartmaktayız. Ahmet Güleç Başkanımıza da İnegöl´e verdiği destekten dolayı teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
YENİ FUAR ALANINA İHTİYAÇ VAR
Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Görev yaptığımız süre zarfında her zaman mobilyacıların yanında yer aldık. Nereden gelirse gelsin tüm projelere imkanlar dahilinde destek vererek katkı koymaya çalıştık ve daha da çalışacağız. Mobilya sektöründe, irili ufaklı yaklaşık 3000 mobilya işletmesinin ilçemizde faaliyet göstermesi, bünyesinden dünya markaları çıkarmış olması ve yeni yatırımlarla üretim kapasitesi her geçen yıl artan İnegöl’ün, dünyanın 5 kıtasında, 100´ün üzerinde ülkeye mobilya ihraç eden bir konuma gelmesi de bunu apaçık bizlere göstermekte. Bilindiği üzere; Türkiye´deki mobilya ihracat payımız 2008 yılında yüzde 7 civarındayken,  yapılan atılım ve yatırımlarla bugün bu oran yüzde 15´e ulaşırken, ayrıca yurt içi mobilya talebinin de %40´nı karşılayan bir potansiyele ulaşmıştır. 4,5 kat büyüttüğümüz, içinde bulunduğumuz bu uluslararası fuar alanımızın buradaki payı büyüktür. Mobilyacı esnafımızın çağın gereklerine göre hareket etmesi, Ar-Ge ve pazarlamaya önem vermesinin de bu başarıdaki payı yadsınamaz. Ülkemizin ekonomik direnci, dünya ülkeleri karşısında sahip olduğu güç ve dik duruşu ortadadır. Ülkemiz her alanda Dünya ülkeleri üzerindeki hâkimiyetini gün geçtikçe artırmaktadır. Ülkemizin her alandaki bu başarısını İnegöl´de de gösteriyoruz. MODEF Fuarlarımız bu direncin kentimizdeki en güzel örneğidir. Bugün 35.sini düzenlediğimiz MODEF ile fuarımızın trendi gün geçtikçe artıyor. Bu fuar sayesinde mobilyanın modası İnegöl´de belirleniyor. Bu yönüyle fuarımız, Türkiye´nin en popüler fuarları arasına da girmiş durumdadır. Fuarımız gezildiğinde görülecektir ki; firmalarımız, stant tasarımları ve uygulamaları ile birbirleri ile yarışır hale gelmiş ve diğer şehirlere örnek teşkil etmektedir. Dünya standartlarında stant tasarımlarına sahibiz. Her yeni MODEF´te firmalarımızın yaptıkları Ar-Ge ve pazarlamanın, yeni tasarım ve uygulamaların örneklerine şahit oluyoruz. Bu durum İnegöl Mobilyacısının coşku, heyecan ve atılımını daha da kamçılamaktadır. Bu yönüyle; İnegöl Mobilyası, Türk mobilya sektörünün belirleyici unsuru olmaya devam edecektir. İnegöl bugün yeni ve çok daha büyük bir fuar alanına ihtiyaç duymaktadır. Bizler, ekonomisiyle büyük, istikbali aydınlık bir İnegöl´ü hep birlikte inşa etmek için çalışıyoruz. Hedefimiz İnegöl´ü gelecek kuşaklara hazırlamaktır. Geleceğimiz için hep birlikte çalışıyoruz. Bölgesinde güçlü, gündem belirleyen, ekonomisiyle büyük, istikbali aydınlık bir İnegöl´ü hep birlikte inşa ediyoruz. Yürüyen değil, koşan bir İnegöl için çalışıyoruz. Tarihi, Kültürü, Ekonomisi, Dev Yatırımları ve İnsan Odaklı Projeleri İle Yeni Bir Şehrin doğuşuna hep birlikte tanıklık ediyoruz.” dedi.

İNEGÖL´ÜMÜZ MOBİLYA İLE YATIP MOBİLYA İLE KALKIYOR
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, “Yeni güzelliklerin paylaşıldığı, yeni tasarımların ortaya konulduğu, inşallah yeni müşterilerinde bulunduğu güzel bir buluşma olur. Mobilya sektörümüz için hayırlı bir fuar olmasını temenni ediyoruz. İnegöl´ümüz mobilya ile yatıp mobilya ile kalkıyor. Her geçen gün İnegöl gelişiyor” diye konuştu.

YENİ FUAR ALANI YAPILACAK
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “İş adamlarımız yaptıkları ürünleri sergileyecekler. İnşallah çok güzel anlaşmalar, iş bağlantıları yaparak Türkiye´ye katkıda bulunacaklar. Yurt içine ve yurt dışına çok satış yapmalarını diliyorum. Dünyanın neresinde fuar var ise İnegöl´den katılan firmalar oluyor. MODEF ve İMOS başkanları yeni projelerde çok büyük emekleri var. İnşallah bizden öncekilerin bıraktığı bu mirası bizden sonrakilere bırakacağız” dedi.
Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “İnegöl mobilyası artık bir markadır. Türkiye ve Dünya’da markadır. Çok sayıda insanın emeği var. İnovasyonla, ar-ge ile bu işi yeni bir sürece taşıyacağız. İnegöl markada, inovasyonda, Ar-Gede yine önde. İnşallah önümüzdeki dönemde daha iyi olacak. 15 gün önce Ar-Ge yasası çıktı. Bu yasayı mutlaka sanayicimize anlatmamız lazım. 15 kişi çalıştıran Ar-Ge merkezine devlet destek veriyor. Devlet tasarım merkezlerine destek vermeye başladı. Biz bu konularda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Yeter ki sanayicimiz bu destekleri bilsin ve uygulasın” dedi.
Açılışa Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Kaymakam Ali Akça, Milletvekili Hüseyin Şahin, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Garnizon Komutan vekili Binbaşı Uğur Baş, Başsavcı Osman Köse, İnegöl Ticaret Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, siyasi parti başkanları ile davetliler katıldı.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan fuardaki stantlar protokol üyeleri ve ziyaretçiler tarafından gezilerek incelendi.
Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0