Mobbing'i Meclise Taşıdı!

CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir, Emniyet’in Alevilere yönelik mobbing uygulamasını Meclis gündemine taşıdı. Erdemir, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı başkanlarından Emel Sungur’a yönelik baskıların, “Emel Sungur’un şahsında tüm Alevileri ve Alevi örgütlerini sindirmeye yönelik olduğunu” iddia etti. Sungur’a yönelik mobbing uygulamasına son verilmesini talep eden Erdemir, “polisin tacizi devam ettiği takdirde sorumlusu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala olacaktır” dedi.

Mobbing'i Meclise Taşıdı!
banner98
CHP Bursa milletvekili Aykan Erdemir, Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı başkanı Mustafa Selmanpakoğlu, vakfın kurucu başkanı Murtaza Demir ve vakfın 2010-2012 yılları arasında başkanlığını yürüten Emel Sungur ile birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Emel Sungur, 2012 yılında Burhaniye’de yaptığı bir konuşmasında Başbakan’a hakaret ettiği gerekçesiyle kendisine dava açıldığını ve sonrasında da çeşitli kereler nedensiz yere gözaltına alındığını belirtti. Son iki ay içinde iki kez daha nezarete götürüldüğünü ve sonrasında da “yanlışlık oldu” denilerek bırakıldığını ifade eden Sungur, bunun bir mobbing uygulaması olduğunu iddia etti. Bu yıldırma politikalarının yabancısı olmadığını belirten Sungur, 12 Eylül yıllarında da benzeri tacizlerin yaşandığını hatırlattı.

Emel Sungur’un maruz kaldığı tacizi onun şahsında Türkiye’deki tüm Alevi kurum ve yurttaşları sindirmeye yönelik bir mobbing uygulaması olarak değerlendirdiğini söyleyen CHP’li Erdemir, “bugünden sonra artık sorumluluk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’dadır” dedi. AKP iktidarında ayrımcılığın artık bir mobbing rejimine dönüştüğünü iddia eden Erdemir, “baskılara verilecek en iyi yanıt eşit yurttaşlık mücadelesini yükseltmektir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 08:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0