Mısır'daki Katliama Bursa'da Protesto!

Ramazan sebebiyle düzenlenen yardım kampanyasında toplanan 4 TIR'ın Suriye'ye uğurlanması töreninde, Mısır halkı için de dua edildi.

Mısır'daki Katliama Bursa'da Protesto!
banner98
 İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, 20 ton un, 5 ton zeytin, 6 ton mercimek, pirinç, sıvı yağ, makarna, bulgur ve bayramlık ayakkabıların bulunduğu 4 Tır yardımı Suriye'ye uğurlamanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Bugüne kadar Bursa'dan İHH olarak 31 tır yardımı mazlum ve masum Suriye halkına uğurladık. Suriye'deki kardeşlerimize sahip çıkarken, dün gece Mısır'dan acı bir haber aldık. ABD ve İsrail destekli vahşet cuntasının katliamlarını kınıyoruz.


Özgür iradenin, seçme seçilme hakkının ve insan haklarının pervasızca ihlal edildiği gelişmeleri endişeli bir şekilde izlemekte ve tüm dünyanın yaşananlara karşı harekete geçmesi gerektiğini ifade etmekteyiz. Mısır'da yaşanan katliamların acilen durdurulmasını, askeri operasyonların sonlandırılmasını istiyoruz. 3 yıldan beri 100 bin kişinin katledildiği, 350 bin masum çocuğun yetim bırakıldığı Suriye'deki kardeşlerimiz de bizden yardım bekliyor. Onların bu çığlıklarına sessiz kalmayarak Bursalıları destek olmaya davet ediyoruz" dedi.


Merinos Parkı'nda düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, "Mısır'daki katliamlara şahit olduk. Bu toplantı bir yandan Suriye'ye yardım konvoyu olurken, bir yandan Mısır halkının özgürlük mücadelesine desteğe dönüştü. Tek amacı demokratik yollarla yönetilmek olan Mısır halkının uğradığı bu vahşice uygulamayı kınıyoruz. İnşallah en kısa zamanda Mısır'ın huzurlu günlere dönmesini istiyoruz.


Mısır halkının kendisinin iktidar olmasını en içten dileklerimizle destekliyoruz. Türkiye ve Bursa olarak Mısır halkının arkasındayız" diye konuştu.

Protesto için gelen vatandaşlar, "Müslüman kardeşler yalnız değildir" "Hitlerin çocukları", "Suriye halkı yalnız değildir" sloganları attılar. Yardım konvoyu daha sonra dualarla uğurlandı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0