Merinos'ta Sakal-ı Şerif heyecanı

Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Müftülüğü işbirliği yaparak, ramazan ayı münasebetiyle Peygamber Efendimizin ';Sakal-ı Şerif’ini Vakıf Kültür Müzesi';nde Bursalılarla buluşturdu.

Merinos'ta Sakal-ı Şerif heyecanı
banner98

11 ayın sultanı ramazanı vatandaşların rahat ve aslına uygun yaşayabilmesi için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi, iftar ve sahur programlarının yanı sıra Vakıf Kültürü Müzesi';nde de Peygamber Efendimizin ';Sakal-ı Şerif';ini izlenime açtı. Osmangazi Müftülüğü işbirliğinde hazırlanan sergi, tüm gün boyunca vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Sabah saat 09.30';dan gece saat 00.00';a kadar ziyarete açık kalacak olan ';Sakal-ı Şerif';e yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, salavat ve dualar eşliğinde sıraya girerek, Peygamber Efendimizin mübarek hatırasını yakından görme fırsatı buldu.

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da kurtuluş olan ramazan ayını Bursa';nın hakkıyla yaşadığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Peygamber Efendimizin Sakal-ı Şerifinin Merinos yerleşkesindeki Vakıf Kültürü Müzesi';nde sergilenmesine imkan tanıyan Osmangazi Müftülüğü';ne teşekkür etti. Tüm müzeleri ramazan ayının ruhuna uygun şekilde izlenime sunduklarını belirten Başkan Aktaş, Mekke ve Medine';ye ait fotoğrafların, Bursa';nın tarihi mekanlarına dair görsellerin, İslam alimlerinin hatıralarının müzelerde sergilendiğini ifade eden Aktaş, "Bursa olarak güzel bir ramazan ayı geçiriyoruz. İftar ve sahur programlarımız farklı mahallelerde sürüyor. Tüm camilerimiz, Kur’an-ı Kerim ayı olan ramazana hazır hale getirildi. İnşallah istifade edenlerden oluruz. Tüm vatandaşlarımızı Vakıf Kültür Müzesi’ni ziyarete bekliyorum" dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 16:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0