KUŞ EVLERİ YILDIRIM’A RENK KATTI

Yıldırım Belediyesi, hayvanları koruyan ve yaşam haklarına saygı duyan anlayışla ürettiği projelerle ilçenin sevimli sakinlerine barınma alanları oluşturuyor

KUŞ EVLERİ YILDIRIM’A RENK KATTI
banner98
 Hayvanları koruma politikası çerçevesinde örnek projelere imza atan Yıldırım Belediyesi şefkat elini tüm canlılara uzatıyor. İlçenin tarihi ve turistik merkezlerine kuş evleri yerleştiren Yıldırım Belediyesi, hayvanların soğuk havalarda barınacağı yuvalar oluşturuyor. Bu kapsamda Yeşil Türbe, Emirsultan Cami, Yıldırım Beyazıt Cami gibi tarihi ve turistik merkezler başta olmak üzere şehirdeki muhtelif park ve yeşil alanlarına kuş evleri yerleştiren Yıldırım Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, bu güne kadar oluşturulan 3 büyük ve 109 küçük kuş evinin belirli dönemlerde bakımını da yaparken, kuşlar için yem de bırakıyor. Hayatın içerisinde yer alan tüm canlıların yaşam haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sevimli dostlarımız bizlerden yalnızca şefkat bekliyorlar. Bir taraftan kaderine terk edilen sokak hayvanlarının tedavisi, barınması, sahiplendirilmesi çalışmalarımızı aksatmadan sürdürürken, diğer taraftan şehrimizin muhtelif yerlerine kuş evleri, kedi evleri yerleştiriyor, yemlik ve su odaklarıyla temel ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlıyoruz” dedi.

‘DESTEK BEKLİYORUZ’

Özellikle kış günlerinde sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Sokakta yaşayan sevimli dostlarımızın beslenmesi ve barınması hem yaz hem de kış aylarında öncelikli çalışmalarımız arasında yer alıyor. Belediye olarak çalışmalarımıza hemşehrilerimizden de destek bekliyoruz. Yıldırımlılar, evlerindeki yemeklerin kalanlarını çöpe atmak yerine sokak canlılarının beslenmesi için ulaşabilecekleri noktalara bırakabilirler. Sokak hayvanlarının, yabani hayvanların beslenmesi için vakıflar kuran, inşa ettiği yapılarda kuşlar için su olukları yapan bir medeniyetin mirasçıları olan bizler, hayvanların korunması için birlikte çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2018, 08:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0