Konser Kına Gecesine Döndü !

Bursa'da, konserde canlandırılan kına gecesi renkli görüntülere sahne oldu.

Konser Kına Gecesine Döndü !
banner98
Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde ve Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği yararına verdiği "Türk sanat müziğinden kına gecesine" konserinde alkış yağmuruna tutuldu. Şef Aysel Gürel yönetiminde sahne alan koro, konserin ilk bölümünde sevilen eserlere yer verdi. Gürel'in yazıp bestelediği hicaz makamındaki kadın marşı "Kadına Şiddet Olmasın"ı seslendiren koro, acemkürdi ve muhayyerkürdi makamlardaki şarkılarla göz doldurdu.
Konserin ikinci bölümünde ise bu kez rengarenk kostümlerle kına gecesi canlandırıldı. Ülkemizde ilk kez denenen bir repertuvar ve konseptle Türkiye'nin dört bir köşesinden kına gecesi türkülerini seslendiren koro, kendi içinde oluşturduğu folklor gruplarıyla oyunlardan örnekler sundu.
Hareketli türkülere yer veren Nilüfer Kadın Korosu, dinleyicilere keyifli saatler yaşattı. Gecede Roman kadın karakteri de alkış topladı.
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Kadın Korosu’na desteklerinden dolayı teşekkür eden Saniye Rıza Kız Çocuklarını Koruma Derneği Başkanı Habibe Çıngıloğlu, kız yurdunda kalan öğrencilerin kendi elleri ile yaptığı çalışmaları hediye etti.
Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2014, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0