banner102

Kırsalda Alt Yapı Yenileniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa’nın Çördük Mahallesi’nden start alan içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışmaları ile 2 yıl içinde ilçedeki bütün kırsal yerleşim alanlarının altyapısını yenilemeyi hedefliyor.

Kırsalda Alt Yapı Yenileniyor
 Süt ürünleri tesisi, arı üreticilerine kovan ve kovan altlığı, yoğun kar yağışı ve şiddetli lodos sebebiyle çatı çökmesi sonucu hayvanları telef olan besicilere koyun ve yem dağıtımı ile ağılların onarımı için malzeme desteği, seracılara sera naylonu, besicilere buzağı kulübesi, ürün toplama merkezleri, biber kurutma tesisleri gibi yatırımlarla kırsalda ekonomik kalkınmanın önünü açan Büyükşehir Belediyesi, hayat kalitesinin yükseltilmesi çalışmalarını da hız kesmeden sürdürüyor. Bütün kırsal yerleşim birimlerine sosyal donatı alanları kazandırmayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan tüm ilçelerde altyapı hamlesi başlattı. Mustafakemalpaşa ilçesinde de 13 köye gelen ana içme suyu hatlarını yenileyen Büyükşehir Belediyesi, Çördük Mahallesi’nde tüm altyapıyı yenilemeye başladı. Çalışmalar kapsamında evlere ulaşan eski içme suyu boruları sağlıklı yeni borularla değiştirilirken, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları ile tüm bölgeler daha sağlıklı bir altyapıya kavuşuyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Çördük Mahallesi’ndeki altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan 10 ilçede de vatandaşların sağlıklı içme suyuna erişmesi için gerekli bütün altyapı çalışmalarını başlattıklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Temel amacımız kırsal yerleşim alanlarındaki refah seviyesini il merkezinde olduğu gibi en üst seviyeye çıkarmak. Bunun için eski, sağlıksız içme suyu borularını tamamen yeniliyoruz. Bunun yanında kanalizasyon ve yağmur suyu hatları ile güçlü bir altyapı sağlıyoruz. Çördük Mahallesi’nde çalışmalar hızla sürüyor. Hedefimiz 2 yıl içinde tüm kırsal yerleşim alanlarındaki altyapı çalışmalarını tamamlamak” dedi.
Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da ilçedeki 131 mahallenin tamamında ortak sıkıntının altyapı yetersizliği olduğunu hatırlatarak, Büyükşehir Belediyesi sayesinde bir program dahilinde bu meselenin kısa zamanda halledileceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2015, 16:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0