banner102

Keskin: Arsız mıyım, Hırsız mıyım?

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, hakkındaki ağır eleştirilerle ilgili Bursa Manşetx'e çarpıcı açıklamalar yaptı. Adaylığıyla ilgili yapılan olumsuz yorumlara tepki gösteren Keskin, “Arsız mıyım, hırsız mıyım? Neyim eksik?” diye konuştu.

Keskin: Arsız mıyım, Hırsız mıyım?
 Yerel seçimlerdeki adaylığı ile ilgili eleştirilerin yanı sıra hakkında çıkan usulsüzlük iddialarıyla ilgili çok sert konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, çarpıcı ifadeler kullanarak yanıt verdi. Keskin, mevcut Başkan Recep Altepe ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı’yla ilgili de net konuştu.

BAŞKANLIK KAYMAKLI EKMEK DEĞİL”

Usulsüzlük iddiaları ve yerel seçimlerde adaylık konularında gündeme gelen iddiaları değerlendiren Yıldırım belediye Başkanı Özgen Keskin, sert ifadeler kullandı. Keskin, “Belediye başkanlığına neden aday olmayayım ki? Neyim eksik? Bir handikabım mı var? Bir sıkıntım mı var? Başarısız mıyım? Arsız mıyım, hırsız mıyım? Bu, kaymaklı ekmek değil ki biraz da başkası yesin! O gelecek kişi de 10 yıl çalışıp gelsin. Yıldırım’ı öğrenmeye çalışsın. Sonra Yıldırım 10 senede kayıp. Falanca otursun, biraz da o faydalansın... Neye faydalanıyor? Çiledir bu çile!” diye konuştu.

TERCİHİM YILDIRIM'DA KALMAK”

Özgen Keskin, mevcut Başkan Recep Altepe ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile birlikte adının geçtiği Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili de çarpıcı açıklamalar yaptı. Keskin, “Adı geçenlerin hepsi bizim arkadaşlarımız. Dava arkadaşlarımız... Recep Bey, Faruk Bey ve Sedat Beyi’n de adı geçiyor. Ama ben tevazu içindeyim. İlle de benim ihtirasım yok. Birileri her seçimde adaydır. Yok böyle bir şey. Ancak kentsel dönüşüm her babayiğidin harcı değildir. Bu nedenle tercihim Yıldırım’da kalmaktır” dedi.

HİKMET ŞAHİN'İN KARŞISINA ÇIKMADIM”

Silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden eski Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin zamanında da adaylığına yönelik iddianın gündeme geldiğini belirten Özgen Keskin, “Rahmetli Hikmet Şahin çağırdı. ‘Özgen, sen benim yerime oynuyormuşsun’ dedi. ‘Böyle bir şey yok. Sen aday olduğun sürece ben aday olmam’ dedi. Gece yarısı yanına gittim. ‘Allah adımına bin sevap yazsın’ dedi. Ben tevazu sahibiyim” ifadelerini kullandı.

RANT DİYENLERİN AĞIZLARI YAMULUR”

Hakkında çıkan usulsüzlük iddialarına ilişkin de açıklama yapan Başkan Özgen Keskin, “Özgen Keskin rant sağlıyor diyenlerin ağızları çarpılır, yamulur. Felç olurlar. Benimle uğraşanların başına bunlar da gelmiştir. Hiçbir şaibesi olmayan, bugüne kadar hiçbir ceza almamış bir başkanım. Tertemiz çalıştım. Bu koltuklar dikenlidir. Ne yaparsanız yapın eleştirilirsiniz” dedi.

KİMSENİN AYAĞINA DOLANMAM”

AK Parti içinde yaşanan bölünme ve tartışmaları seçim dönemi kapsamında olağan karşıladığını da kaydeden Özgen Keskin, parti olarak tartışmalardan sonra anlaştıklarının altını çizdi. Yerel seçimdeki adaylığına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karar vereceğini de vurgulayan Keskin, “Başbakan beni nerde uygun görürse orada görev alırım. Bu işin başında Başbakan var. Teknik direktördür. Ben donanımlı bir futbolcuyum. Bize ‘Ankara'da lazımsın’ der, gideriz. Yıldırım’da nerede, hangi mevkide olmamız gerektiğini söylerse oluruz. Başbakan, birisine ‘Aday sensin’ derse ben de karşısına çıkmam. Kimsenin ayağına dolanmadım” ifadelerini kullandı.

BİZİM ZAMANIMIZDA KAÇAK YAPI OLMADI”

Yıldırım’ın kaçak yapılanmada başı çektiği yönündeki söyleme de tepki gösteren Özgen Keskin, “Yavuzselim benden sonra mı oluştu? Arabayatağı benden sonra mı oluştu? Şirinevler, Mevlana, Ulus, Hacivat benden sonra mı oluştu? Ben geldikten sonra yeni oluşan kaçak yapılanma var mı? Bizim dönemimizde kaçak mahalle oluşmadı. Olduysa bile kanuni boşluktan yapanlar olmuştur. Ama hepsiyle mücadele vermişizdir. Böyle bir suçlama olamaz” diye konuştu.

BU KADAR HAKARETE NE GEREK VAR?”

Kentsel Dönüşüm Yasası’yla birlikte Yıldırım’daki kaçak yapıların dönüşümü için çalışmaları hızlandırdığını söyleyen Özgen Keskin, meslek odalarından gelen eleştirilere de yanıt verdi. Başkan Keskin, “30 odadan 1 buçuk oda eleştiriyor. Eleştirilerin insafla bağdaşması lazım. Hakaret düzeyinde olmamalı. Bizi eleştiren odalara defalarca gittik. ‘Gelin katkı koyun’ dedim. 6 sefer o başkana gitmeme rağmen benim odamı görmemiştir daha. Bu kadar hakarete ne gerek var? ‘Bakkal hesabı’ deniyor. Başımızda Türkiye’nin en iyi profesörü Hüseyin Kaplan, bir sürü hukukçu, teknik adam var. Bunları ‘bakkal hesabı’ diye küçümsemek çirkinliktir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2013, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0