Kent Konseyi Öğretmenleri Unutmadı

Bursa Kent Konseyi (BKK), Kadın Meclisi’nin tertiplediği organizasyonda biraraya geldiği emekli öğretmenlerin "Öğretmenler Günü"nü kutladı.

Kent Konseyi Öğretmenleri Unutmadı
banner98
Bursa Kent Konseyi (BKK), Kadın Meclisi’nin tertiplediği organizasyonda biraraya geldiği emekli öğretmenlerin "Öğretmenler Günü"nü kutladı.

Öğretmenler Günü münasebetiyle BKK Çınar Camlı Salon’da düzenlenen kahvaltılı buluşmaya, BKK Başkanı Semih Pala, BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin, BKK Başkan Yardımcıları M. Necati Şahin ve Lütfi Taşcı, Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık, Yerel Gündem Şube Müdürü Neslişah Kuşku ve öğretmenler katıldı.



BKK Başkanı Semih Pala, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu, öğretmenliğin yeri, zamanı ve sınırı olmadığını söyledi. Milli değerlerimizde, örf ve adetlerimizde öğrenmenin ve öğretmenin şart koşulduğunu hatırlatan Pala, insanın yetişmesine vesile olan öğretmenlerin değerli olduğunu kaydetti. Toplumun eğitim seviyesinin sürekli yükseldiğine dikkat çeken Pala, ”Millet olarak zengin bir geçmişe sahibiz. Ülkemizin geçmişte olduğu gibi tekrar güçlü olması, güzel özelliklerimizin tekrar dünyaya sunulması lazım. Güçlü Türkiye’yi hedefleyen nesiller yetiştirmeliyiz. Ülkemizin içindeki sıkıntılar, kardeşlik duygusuyla çözülmelidir. Dünyaya hizmet etmek için birlik ve beraberliği önemseyen nesiller yetiştirmeliyiz. Öğretmenler günü münasebetiyle bir grup öğretmenle buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlerin yaptığı işin en kadar zor olduğunu biliyoruz. Yeni nesil öğretmenler çalışan, üreten, kavga etmeden fikir ortaya atan insanlar yetiştirmelidir” dedi.



"Okullarda, dershanelerde, kurslarda, etüt merkezlerinde, okuma salonlarında görev yapan tüm öğretmenlerimize sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diliyoruz” diyen Pala, öğrenmenin kimsenin tekelinde olmadığını, öğrenmek isteyen herkesin önünün açılmasını istedi. Türkiye’nin anayasal haklar konusunda önemli adımlar attığını ve sıkıntıların her geçen gün aşıldığını anlatan Pala, “Başı örtülü veya açık, herkesin öğrenme hakkı vardır. Bunu devlet ve millet olarak sağlamalıyız. Zorlu süreçlerin geçilmesini sağlayan, hoşgörülü insanları yetiştirenler de öğretmenlerimizdir” diye konuştu.
Bursa’nın binlerce yıllık geçmişiyle her zaman çekim merkezi olduğunu, Bursa Kent Konseyi olarak şehrin önemini bildiklerini ifade eden Pala, 4 Meclis, 30 çalışma gurubu ve yüzlerce gönüllüsüyle birlikte yaptığı çalışmalarla Bursa Kent Konseyi’nin Türkiye’nin en büyük ve en güçlü kent konseyi olduğunu dile getirdi.



BKK Kadın Meclisi Başkanı Kadriye Sarıbıyık ise, 1996 yılında Yerel Gündem 21 sürecinde Kadın Çalışma Grubu’nun Bursa Kent Konseyi bünyesinde Kadın Meclisi olarak faaliyetlerini sürdüklerinin anlattı. Sarıbıyık, kadınların üretim, iş, siyaset, sağlık, hukuk gibi alanlarda söz sahibi olmasını, cinsiyet ayrımına dayalı tüm uygulamalara karşı mücadele etmelerini, düşüncelerini geliştirmelerini amaçlayan gönüllülük esasına dayalı bir platform olduklarını kaydetti. Sarıbıyık, “Öğretmenlik, insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmenlik, kıldan ince kılıçtan keskindir. İnsanın doğru veya yanlış birey olmasında öğretmenlerin de payı vardır. İyiliğin, sevginin, saygının, doğruluğun, barışın ve tüm güzelliklerin insana yansımasında büyük emekleriniz var. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete gidenlere de dua ediyoruz” dedi.

BKK Genel Sekreteri Enes Battal Keskin ile BKK Başkan Yardımcısı ve emekli öğretmen olan M.Necati Şahin, tüm eğitmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı. BKK Başkan Yardımcısı ve cami imamı olan Lütfi Taşcı ise, İslamiyet’in ilk emrinin ‘oku’, ilim öğrenmenin her Müslümana farz, öğretmenlerin de Peygamber Efendimizin meslektaşları olduğunu dile getirdi. Daha sonra emekli öğretmenler de tek tek söz alarak duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Buluşmanın sonunda öğretmenlere günün anısına çiçek takdim edildi.
Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2013, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0