banner101

Kent Konseyi darbe girişimini kınadı

Bursa'da sivil toplum kuruluşlarının çatısı olarak bilinen Kent Konseyi FETÖ'cülerin darbe girişimini kınadı.

Kent Konseyi darbe girişimini kınadı
 Yeni adıyla Demokrasi, eski adıyla Şehreküstü Meydanı'nda toplanan Kent Konseyi yönetim kurulu ve üyeleri, darbe girişimini protesto etti. Pankartlar açan ve Türk bayrakları taşıyan grup, Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'nin yaptığı açıklamanın ardından dağıldı. Çepni, "15 Temmuz, demokrasiye inancımızı ve bağlılığımızı tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiğimiz çok özel bir gün olarak ülke tarihine altın harflerle kazınmıştır. Geçmişte olduğu gibi bu darbe girişiminde tarih bir kez daha tekerrür etmiştir. Kahraman ordumuza sızmış bu kalleş, sinsi ve terörist yapılanmanın sırtını bir üst akıla dayadığı anlaşılmıştır. 15 Temmuz günü bu vatan hainleri, milletine silah doğrultmuş, karşısında kimi buldu ise kurşun sıkmıştır. Masum halkın üzerine tanklar sürerek, insanları ezmekte sakınca görmemiştir. Kanunsuz emri uygulamak istemeyen silah arkadaşlarını şehit etmişlerdir. Milli iradeyi gasp etmeye kalkmış, ülkenin Başkomutanı olan Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast tertip etmekte cürretini, hadsizliğini bile göstermiştir. Ve Kurtuluş Savaşında bile dış mihraklar tarafından saldırıya uğramayan Türkiye Büyük Millet Meclisi dahil birçok kamu kurumu bu vatan hainleri tarafından uçak ve helikopterlerle bombalanmıştır.
Bütün bunların karşısında, milli iradeyi sahiplenen vatandaşlarımız Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile 7’den 70’e genç-yaşlı demeden sokaklara dökülmüş, köprülere, kamu kurumlarına, havaalanlarına ve askeri birliklere giderek darbe girişimini engellemiştir. Zorbalığa karşı kendini siper etmiş, ezilmiş, tartaklanmış, vurulmuş ve şehit olmuştur. Tankları durdurmuş, işgallere son vermiştir. Kısacası halkımız bütün görüş farklılıklarını bir tarafa bırakarak vatanı için her türlü fedakarlığı göze alarak neler yapabileceğini göstermiştir.
Bizler, Bursa Kent Konseyi olarak Milletin iradesine yönelmiş FETÖ Terör Örgütü tarafından yapılan darbe girişimini lanetlediğimizi ifade ediyor, sürecin her anlamda takipçisi olacağımızı ve demokrasi nöbetinde kalacağımızı beyan ediyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2016, 16:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0