Kayalıklardan bisikletle iniyorlar

Uludağ’ın zirvesine teleferikle çıkan bisiklet tutkunları, daha sonra zorlu patikalardan ve kayalıklardan geçerek şehre iniyor.

Kayalıklardan bisikletle iniyorlar
banner98
 Bursa’nın çeşitli bölgelerinde ikamet eden bisiklet tutkunları, yaptıkları organizasyonlarla adrenalinin doruğuna ulaşıyor. Bugüne kadar defalarca Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen yarış ve organizasyonlara katılan Bursalı bisiklet tutkunu Salih Avanoğlu, son olarak Uludağ zirve tırmanışı ve inişiyle büyük bir heyecan yaşadı. Yaptıkları sporun çok keyifli ve bir o kadar da tehlikeli olduğunu ifade eden Avanoğlu, çocukluğundan beri bisiklet kullandığını söyledi. Kendi kurdukları bisiklet grubuyla oldukça keyfili dakikalar yaşadıklarını belirten Avanoğlu, bu tutkunun hiçbir zaman dinmeyeceğini belirtti.

Kendisi gibi bisiklet tutkunu arkadaşı ile bir araya gelen Avanoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni faaliyete açmış olduğu teleferiğe binmek için yola çıkıyor. Avanoğlu’nun kaskındaki kameraya yansıyan ilk görüntülerde yaşanan heyecan gözler önüne seriliyor. Bisikletin üzerinde duramayan Avanoğlu’nun arkadaşı, sık sık bisikleti kaydırarak sevinç çığlıkları atıyor. Daha sonra teleferik hattına gelen Avanoğlu ve arkadaşı kısa sürede zirveye çıkıyor.

Arkadaşı ile birlikte yavaş yavaş hızlanmaya başlayan Avanoğlu, kışın akan dere yataklarının içinden hızla şehir merkezine doğru harekete geçiyor. Yaptıkları iniş esnasında insanın ağzı yüreğine gelirken korkulan oluyor ve Avanoğlu’nun arkadaşı ufak bir kaza atlatarak kolunu burkuyor. Daha sonra tekrar harekete geçen iki kafadar, teleferik yolundan il merkezine ulaşmanın keyfini çıkartıyor.

Uludağ’ın zirvesinden bisikletle inmenin keyfinin anlatmakla bitmeyeceğini ifade eden Avanoğlu, “5-6 kilometrelik doğal parkurdan aşağıya inmeye çalışıyoruz. Bazen olmadık kazalar başımıza geliyor. Tabii ki bunun haricinde yabani hayvanlarla da karşılaşıyoruz ama biz bunu yapmadığımız zaman içimiz daralıyor. Dağ bizi çağırıyor. Teleferikle çıktığımız zirveden aşağı inmek 15 dakikamızı alıyor” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2014, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0