Karacabeyliler Çanakkale yolcusu

Modern belediyecilik’ anlayışıyla sürdürülebilir gelişimi esas alan Karacabey Belediyesi, projelerine tüm hızıyla devam ediyor.

Karacabeyliler Çanakkale yolcusu
banner98

Bu kapsamda Karacabey Belediyesi tarafından düzenlenen “Haydi Karacabey Çanakkale'ye” organizasyonu çerçevesinde, bugüne kadar 2505 kişi Çanakkale’ye uğurlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan Karacabeyli vatandaşlar, Çanakkale ruhunu yaşamak üzere gezide bir araya gelirken, destansı zaferlerin yaşandığı topraklarda o atmosferi yakından hissetme şansı buldu.

Bu tür etkinliklerin oldukça önemli olduğunu belirten Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, düzenledikleri geziler sayesinde vatandaşların kültürel mirasları yerinde görebildiklerine dikkat çekti. Çanakkale ruhunun daha iyi anlatılabilmesi adına “Haydi Karacabey Çanakkale'ye” sloganı ile bir kampanya başlattıklarını hatırlatan Özkan, “Etkinlik kapsamında, isteyen tüm vatandaşlarımızı Çanakkale Şehitliği’ne götürmeyi planlıyoruz. Bu gezi ile Türk tarihi adına büyük bir zafere imza atan kahraman şehitlerimiz yerinde anılabilecek” dedi.

Herkesin tarihini bilmesi gerekiyor

 

Çanakkale’nin tarih içinde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Başkan Özkan, burada binlerce kişinin kadın-erkek, genç-yaşlı demeden, vatan için topyekûn mücadele ettiklerini anımsattı.

Özkan, bu nedenle Çanakkale destanının Türk tarihinin önemli mücadelelerinden biri olduğunu ifade ederek, “Burada kahraman milletimiz, düşmana karşı verdiği mücadeleyi zaferle sonuçlandırmış ve dünya tarihine ‘Çanakkale geçilemez’ ilkesini altın harflerle yazdırmıştır. Geleceğe daha da sağlam adımlarla yürümemiz için herkesin geçmişini ve tarihini iyi bilmesi gerekiyor. Bu nedenle, bu tür etkinliklerin yapılmasına büyük önem veriyoruz” diye konuştu.

Öte yandan, 29 Temmuz’da başlayan kampanyanın kayıtlarının halen devam ettiği ve isteyen herkesin bu ziyaretlere katılabileceği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0