banner101

Karacabey’de ‘Dünya Sulak Alanlar Günü’ Etkinliği

Keşfedilmemiş eşsiz güzelliklere sahip Karacabey, doğal hayatın korunması ve gelecek nesillere yaşanabilir bir çevre bırakılması adına gerçekleştirilen anlamlı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

Karacabey’de ‘Dünya Sulak Alanlar Günü’ Etkinliği
 Orman ve Su İşleri Bakanlığı II. Bölge Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’ etkinlikleri, ‘Leylek Köyü’ olarak da bilinen ve uluslararası arenada da adında sıkça söz ettiren, Uluabat Gölü kıyısındaki Eskikaraağaç Mahallesi’nde, görkemli etkinliklerle kutlandı.

 Tüm dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de çeşitli kurumların düzenlediği etkinliklerle kutlanan ve sulak alanlar konusunda farkındalığı arttırmak, sulak alanların korunması ve yönetimi için kurumlar arası işbirliğinin oluşturulmasını hedefleyen ‘2 Şubat Dünya Sulak Alanlar Günü’, düzenlenen seminer, konferans, doğa yürüyüşleri, kuş gözlemleri gibi çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

 Etkinliklerde; Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bursa II. Bölge Müdürü Mustafa Bulut ve DSİ 1. Bölge Müdürü Nazmi Koçak ile birlikte, resmi kurum temsilcileri ve akademisyenler de hazır bulundu.

 Karacabey’in Keşfedilmemiş Değerlerini Dünyaya Tanıtıyoruz

 Açılış konuşmasını gerçekleştiren ve böylesine anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey’in keşfedilmemiş nadide doğal güzelliklere sahip dünyanın eşsiz yörelerinden biri olduğuna vurgu yaparak, bu değerlerin korunup, tüm ülke ve dünyaya tanıtımı adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade etti.

 Proje Geliştirmeye Devam Edeceğiz

 Karacabey Belediyesi olarak, yaklaşık iki yıl önce Eskikaraağaç Mahallesi’nin Avrupa Leylek Köyleri Birliği’ne üyelik işlemlerini gerçekleştirdiklerini anımsatarak, 30 bin Euro tutarında hibe desteği kazandıklarını aktaran Başkan Özkan; ilçe olarak sosyal, kültürel, sportif ve ekonomik atılımlar kadar, turizm ve doğal değerlerin de korunmasına büyük önem verdiklerine vurgu yaparken, ülkemizin adının duyurulması adına proje geliştirmeye de kararlılıkla devam edeceklerini kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0