banner102

Karacabey Belediyesi’nden Zeytincilik Atağı

Kırsal kesimlerin topyekûn kalkınması hedefiyle yürürlüğe koyduğu projelere her geçen gün bir yenisini daha ekleyen Karacabey Belediyesi, ilçede zeytin toplama istasyonları kurulması ve bölgede alternatif ürün olarak zeytinciliğin yaygınlaştırılıp geliştirilmesi adına bu konudaki girişimlerine hız verdi.

Karacabey Belediyesi’nden Zeytincilik Atağı
 Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, tüm ilçenin topyekûn kalkınması adına başlattığı girişimleri hız kesmeden sürdürüyor.

 

Verimli toprakları ile bilinen ‘tarım ve hayvancılığın başkenti’ Karacabey’de, çiftçi sorunlarının çözümü adına son dönemde önemli girişimlerde bulunan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar açılması için başlattığı girişimlerin ardından, bu kez de bölgedeki zeytin üreticilerinin sorunlarının çözümü adına yeni bir girişimde daha bulundu.

 

Türkiye’de ‘zeytin’ denince ilk akla gelen isimlerden biri olan Marmara Birlik Başkanı Hidamet Asa ile görüşen Ali Özkan, ilçede zeytin toplama istasyonlarının kurulması ve bölgede alternatif ürün olarak zeytinciliğin yaygınlaştırılması konularını masaya yatırdı.

 

Başkan Ali Özkan ziyarette, zeytinciliğin önemine dikkat çekerek, bu konuda üreticilere tam destek vermeye hazır olduklarını aktardı.

 

Karacabeyli Zeytincilere Desteğe Hazırız

 

Başkan Ali Özkan’a nazik ziyaretleri için teşekkür ederek, üretici sorunlarının çözümü adına gerçekleştirdiği girişimlerden övgüyle söz eden Marmara Birlik Başkanı Hidamet Asa, Karacabey’i kısa sürede ziyaret ederek mevcut sorunları yerinde belirleyeceğini kaydetti.

 

Asa ayrıca, bölgedeki zeytin üreticilerine destek verme ve sorunlarının çözümü ile birlikte, zeytin ekim alanlarının geliştirilmesi ve toplama istasyonları konusunda ortaya konacak proje ve yatırımlara da her zaman hazır olduklarını ifade etti.

 

Zeytin Üreticilerinden Başkan Ali Özkan’a Ziyaret

 

Öte yandan, Karacabeyli zeytin üreticileri adına Başkan Ali Özkan’ın başlattığı girişimler bölge çiftçileri tarafından da son derece olumlu karşılandı.

 

Karacabey Dağkadı Mahallesi’nde zeytin üretimi yapan ve aynı zamanda Edincik Bölgesi Marmara Birlik delegesi de olan Sadık Özbaşak, önceki gün Başkan Ali Özkan’ı ziyaret ederek, Karacabey Belediyesi’nin Dağkadı Mahallesi’nde inşaatını gerçekleştirdiği Zeytin Toplama Merkezi tesisleri için teşekkür ve minnettarlığını sundu.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2017, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0