Karacabey Belediyesi’nden Yoğun Kar Mesaisi

 Son günlerde Marmara Bölgesi’nde yaşanan yoğun kar yağışları hayatı olumsuz etkilerken, Karacabey Belediyesi ilçe genelinde tüm birimleri ile adeta alarm durumuna geçerek, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki çalışmalarda onlarca iş makinesiyle karla mücadele etti.

Karacabey Belediyesi’nden Yoğun Kar Mesaisi
banner98
 Geçtiğimiz Cuma gecesi itibariyle, özellikle Marmara Bölgesi’nde hayatı durma noktasına getiren yoğun kar yağışına karşı, Karacabey Belediyesi adeta seferber oldu.

 Kar yağışının artmasıyla birlikte alarm durumuna geçen Destek Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, özellikle ana yollarda ulaşımın aksamaması için gece boyunca karla mücadele etti.

 Ulaşıma kapanan köy yolları ile Bursa – İzmir yolunda meydana gelen aksaklıklar için Bursa Büyükşehir ve Karayolları ile işbirliği yapan Karacabey Belediyesi, greyderler ile kar yığınlarını yolun dışına taşırken, riskli bölgelerde de tuzlama çalışmaları gerçekleştirdi.

 Başkan Özkan Yakından İlgilendi

 Öte yandan, hafta sonu yollardaki çalışmaları bizzat yerinde inceleyen Belediye Başkanı Ali Özkan, Bursa – İzmir yolu üzerinde yolda mahsur kalan vatandaşlarla birebir ilgilendi.

 

Özkan yaptığı incelemeler sırasında, kaza yapan yolcu otobüsü içinde mahsur kalan 45 yolcuyu fark edince hemen devreye girerek, donma tehlikesi yaşayan yolcularınilçe merkezindeki kapalı spor salonuna belediye otobüsleri ile nakledilmesini sağladı.

Başkan Özkan ayrıca, tüm çalışmalarda Trafik Müdürlüğü, Valilik ve AFAD ile sık sık telefonla irtibat halinde oldu

Karacabey Belediyesi Binlerce Yolcuyu İlçede Misafir Etti

 Belediye ekiplerince Bursa – İzmir yolunda mahsur kalan vatandaşlar için kapalı spor salonunda sıcak yemek ve barınma imkânı sağlayacak şekilde tedbirler alınırken, AFAD’tan istenen battaniyeler geceyi geçiren yolculara tahsis edildi ve gece boyunca da vatandaşlara sıcak çorbaçay ve su ikramı yapıldı. Sadece ilk gece, bine yakın yolcu belediye tarafından sağlanan bu imkânlardan yararlandı.

Karacabey Belediyesi Sokak Hayvanlarını da Unutmadı

 Öte yandan, Karacabey Belediyesi Sahipsiz Hayvan Barınağı ekipleri de sokak hayvanları ve diğer yabani hayvanlar için ilçenin belirli noktalarına yem bıraktı.

 Başkan Özkan yaptığı açıklamada; ‘Mesai arkadaşlarımızla Cuma gecesi itibariyle alarm durumuna geçmiş bulunmaktayız. Tüm iletişim kanallarından zor durumda kalanlar için iletişim bilgilerimizi paylaşıyoruz. İlçe içi ulaşımda ve köylerimizde, ciddi bir ulaşım sıkıntımız yoktur. Özellikle uç noktalardaki köylerimiz biraz daha gecikmeli de olsa ulaşıma açılmıştır. Cuma gecesi itibariyle, belediyemiz bünyesindeki ve firmalardan kiralananlarla birlikte 27 iş makinemiz aralıksız çalışmaktadır. Büyükşehir’den ayrıca gelen 6 adet iş makinesi,Uluabat Sulama Birliği ve Ova Köyleri Sulama Birlikleri bünyesinden takviyearaçlarla birliktetoplam 37 iş makinesi karla mücadele etmektedir. Biz Karacabey Belediyesi olarak kritik noktalarda gerekeni yaptık. Ayrıca Bursa – İzmir yolunda da zaman zaman takviye güç olarak çalışmalara destek verdik ve yolun kapanmaması için çaba gösterdik. Mahsur kalan yüzlerce vatandaşımızı belediye imkânları ile kapalı spor salonunda ağırladık. Kaza yapan bir otobüsteki donmak üzere olan 45 yolcuyu da ilçemize taşıdık. Ayrıca bu zorlu havalarda yiyecek ve barınma sıkıntısı yaşayan sokak hayvanlarını da unutmadık. Aynı kararlılıkla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadelerine yer verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2017, 17:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0