Karacabey Belediyesi Türkiye’de Bir İlke İmza Attı

Kent yönetiminde uygulamaya koyduğu akılcı ve yenilikçi anlayış ile Türkiye genelinde pek çok ilklere imza atan Karacabey Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe konulan ‘6763 Sayılı Uzlaştırma ve Arabulucuk Yasası’nı da ülkemizde uygulayan ilk belediye oldu.

Karacabey Belediyesi Türkiye’de Bir İlke İmza Attı
banner98
 Son dönemde kent yönetiminde hayata geçirdiği yenilikçi projelerle, belediyecilik adına birçok önemli çalışmaya imza atan Karacabey Belediyesi’nden, yeni bir hamle daha geldi.

 

Karacabey Belediyesi, geçtiğimiz aylarda yürürlüğe konulan ‘6763 Sayılı Uzlaştırma ve Arabulucuk Yasası’nı Türkiye’de uygulayan ilk belediye oldu.

 

Karacabey Belediyenin Uygulaması Tüm Türkiye’ye Örnek Gösterildi

 

Geçtiğimiz yıl, ilçe merkezindeki çöplerin toplanması sırasına geçirdiği elim bir kaza sonucu hayatını kaybeden işçi kardeşinin, yakınlarının acısını bir an önce hafifletmek ve maddi sorunlarına da katkı bulmak amacı ile harekete geçen Karacabey Belediyesi, aile reislerinin acısını hala yüreklerinde hisseden aile ile anlaşmaya varırken, yeni çıkan yasayı uygulayan ilk belediye olması sebebiyle de tüm Türkiye’ye örnek gösterildi.

 

‘İş Barışına Katkı Sağlayanlar’ Dalında Ödül Kazandı

 

Karacabey Belediyesi’nin sergilediği örnek uygulama vatandaşların da haklı takdirini kazanırken, tüm Türkiye’deki belediyelere örnek gösterilen bu hukuki uygulamanın, geçtiğimiz hafta BTSO tarafından verilen  ‘İş Barışına Katkı Sağlayanlar’ ödülüne layık görülerek perçinlenmesi de ilçe adına bir başka gurur kaynağı oldu.

 

Başkan Ali Özkan: “Örnek Alan Değil Örnek Alınan Belediyeyiz”

 

Konu ile olarak görüşlerini dile getiren ve göreve geldikleri ilk günden bu yana, ‘En önde gelen belediyelerde ne varsa, ilçemizde de o olacak’ sözünü verdiklerini aktaran Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da bu yolda başarı ile ilerlediklerinin altını çizdi.

 

Karacabey’in, her şeyin en güzeline layık olduğunu kaydeden Özkan; “Hayata geçirdiğimiz her projede, ‘önce insan’ felsefesi ile hareket ediyoruz. Ekonomik, sosyal, kültürel ve sportif yönden büyük potansiyele sahip ilçemizin, mevcut dinamiklerinin önündeki engellerin kaldırılmasının ardından elde edilen başarılar, tüm ilçe halkımızın olduğu kadar, bizim de göğsümüzü kabartıyor. Bu anlamda güzel günlerin geldiğini hep birlikte müşahede etmekten de gurur duyuyoruz. İlçemiz her şeyin en iyisini ve güzelini kesinlikle hak ediyor“ şeklinde konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2017, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0