Karacabey Belediyesi Dünya Gıda Günü Kapsamında Etkinlik Düzenledi

Karacabey Belediyesi tarafından Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen etkinlikle özellikle büyüme çağındaki öğrencilere tereyağlı ve salçalı ekmek ile ayran dağıtıldı.

Karacabey Belediyesi Dünya Gıda Günü Kapsamında Etkinlik Düzenledi
banner98
 Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural’ın katıldığı etkinlikte amaç öğrencilere sağlıklı ve yerli ürünlerin tüketilmesini aşılamak ile ilçenin önemli tarım ürünlerinden domatese vurgu yapmak oldu.

Dünya Gıda Günü etkinlikleri kapsamında Karacabey Belediyesi, özellikle öğrencilerin gelişimine örnek olması amacıyla Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda kurduğu stant ile salçalı-tereyağlı ekmek ile ayran dağıttı.

Öğrencilerin teneffüs aralarında yoğun ilgi gösterdiği stant öğrencilerin olduğu kadar velilerinde olumlu tepkisiyle karşılandı. Bu tarz örnek girişimlerin önemine vurgu yapan veliler “Maalesef hazır yiyeceklerin çoğu çocuklarımıza son derece zararlı. Belediyemizin yaptığı bu etkinlik güzel bir mesaj içeriyor. İlçemizin yerel ve sağlıklı ürünleri üzerinden yapılan mesajda hazır gıda (fastfood) ürünlerden uzaklaşılması gerekiyor. Bizlerde buna dikkat edeceğiz” yorumunda bulundu.

Etkinliğe katılan Başkan Yardımcısı Mehmet Vural’da  öğrencilere bizzat salçalı ekmek dağıtırken veliler ve öğretmenlere yaptığı açıklamada çocukların bu tarz yiyeceklere özendirilmesi gerektiğini ve özellikle cips, kola ve benzer hazır ürünlerin yerine ayran meyvesuyu gibi daha sağlıklı gıdalara özendirilmelidir. Bunlar hem sağlığımız için hemde ülke ekonomimiz için önemli adımlardır dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2014, 10:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0