Kalbiselim Derneği’nden Kurban Bayramı’nda örnek davranış

“Mazlum ve Mağdurlar için El Ele” sloganıyla kurulan ve dünyadaki ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için çalışmalarını sürdüren Hasene Yardım Derneği bu sene Kurban Bayramı'nda da yetim ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdü. Bursa'da Kalbiselim Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği ile ortaklaşa yürütülen çalışmada bin 50 aileye kurban eti, 400 aileye erzak yardımı yapıldı. Yapılan bağış, hem hijyen hem de dağıtım açısından örnek niteliği taşıdı.

Kalbiselim Derneği’nden  Kurban Bayramı’nda örnek davranış
banner98

Kalbiselim Hasene’ de Bursa’da gönüllü gözlemciler eliyle gerçekleştirdiği yardımlarda mazlum ve mağdur vatandaşlara, yetim ve öksüz kardeşlerimize yardım götürme ülküsünü bu bayramda da ortaya koydu. Kalbiselim Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği aynı zamanda bağışçılarının desteğiyle toplanan 130 bin lirayı ihtiyaç sahiplerine dağıtmasının yanında bin 200 çocuğa da bayramlık kıayfet sürprizi yaptı.

İpekçioğlu: Kurban, elindekiyle gönlündekini paylaşmaktır

Kalbiselim Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman İpekçioğlu kurbanın zaten paylaşmak ile eş anlamlı idrak edilmesi üzerinde durarak ‘’Kurban ibadetinde maksat paylaşım yapmaktır. Özellikle maddi imkansızlıklar içerisindeki vatandaşın sofrasına et koymasına vesile olmanın tadını tarif edemem. Kurban, elindekiyle gönlündeki sevinci paylaşmaktır. Biz dernek olarak buna vesile olmaya çalışıyoruz. Hem islamiyetin özünde hem de Anadolu'nun mayasında olan paylaşma düsturunu hakkıyla yerine getirmeye çabalıyoruz. Hasene Derneği aracılığıyla ve kendi bünyemizde yaptığımız çalışmalarla bayramı her eve götürmeyi amaçlıyoruz. Bugün yeryüzünde halini söyleyen ve söyleyemeyen nice mağdur ve mazlum; yoksul ve fakir Müslüman kardeşlerimiz var. Eti Kurban Bayramında gören güçsüz ve kudretsiz yaşlı ve çocuklar var. İşte bu günü onlar için de bayram yapmak kadar güzel başka bir şey olabilir mi?’’ şeklinde konuştu.

Dünyanın 4 köşesine uzanan yardım eli

Dünyanın dört kıtasına hayır ve yardım ulaşmasına vesile olan Avrupa Milli Görüş teşkilatına bağlı Hasene Derneği,insan onuruna yakışır bir yaşamın inşası için yardım faaliyetlerini yürütüyor, uzun vadeli ve kalıcı projeleri hayata geçirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Yapılan yardım çalışmalarının dünyanın 4 köşesine ulaştıran dernek güvenilirlik şiarı üzerine hareket etmenin yanında şeffaflığa, yardımın en salih biçimde ulaşmasına, duayrlılığın oluşmasına, kaynakların doğru kullanımına ve yardımları yaparken tarafsızlık ilkesine son derece önem gösteriyor.

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2020, 11:50

Necmi İnce

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0