banner101

Kafkaslar'dan unutulmaz gençlik şöleni

Mustafakemalpaşa Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kafkas Gençlik Kampı, Adnan Menderes Meydanı'nda düzenlenen şölenlerle tamamlandı.

Kafkaslar'dan unutulmaz gençlik şöleni
 Orta Asya-Kafkasya Kültür Derneği’nin organizasyonuyla Türkiye’ye gelen Adigey, Gürcistan, Kabardey-Balkar Cumhuriyeti, Karaçay, Suriye ve İsrail'de yaşayan Çerkes ve Gürcü kökenli gençler, Kafkas kültürünü ilçeye taşıdı. 2-9 Ağustos tarihleri arasındaki Kafkas Gençlik Kampı'nda seminerlerden gezilere bir çok faaliyete katılan 180 kişilik misafir topluluk, kampın finalini Mustafakemalpaşa'da yaptı.
Kafkas rüzgarının estiği şölene AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, Kaymakam Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile çok sayıda davetli katıldı.
Kurtulan, Mustafakemalpaşa'nın Kafkasya ile olan ilişkilerinin çok eskiye dayandığını söylerken, gönül köprülerini güçlendirme gayreti içinde olduklarını belirtti. Kurtulan, “Anadolu'dan Kafkasya'ya, Balkanlar'dan Orta Asya'ya dünyanın dört bir yanında kültürümüzün özelliği ve güzelliği var. Evimizde ve dünyamızda barış ve huzur istiyorsak kültürlerimizi bir sinerjiye dönüştürmeliyiz. Gençlerimizin birlikteliği bu yolda atılmış önemli bir adımdır. Misafirlerimiz, ülkemizin kültür ve barış elçisi olacaktır. Bu gönül köprüleri yıllar boyunca güzelliğe ve kardeşliğe hizmet edecektir” dedi.
Renkli görüntülere sahne olan şölende sahne alan Çerkes ve Gürcü grupları sergiledikleri oyunlarla büyük alkış aldı.
Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015, 17:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0