KADINLAR HAYAT HİKÂYELERİNİ PAYLAŞTI

İznik Kent Konseyi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde İznikli Kadınlar birbirinden zorlu ve azimle geçen ömürlerini hayat hikâyeleri ile dile getirdiler.

KADINLAR HAYAT HİKÂYELERİNİ PAYLAŞTI
banner98
 İznik Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen etkinliğe İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, Belediye Başkanı Osman Sargın, Emniyet Müdürü Ahmet Tekin, Belediye Meclis Üyeleri Necmettin Çömez ve Müceher Egemen, Kent Konseyi Genel Sekreteri Havva Çandar, TÜGVA İznik İlçe Temsilcisi Yakup Yakut, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Betül Yıldızer ile kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İznik Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri ve misafirler etkinlikte zorlu ve azimle geçen hayat hikâyelerini dinleyiciler ile paylaştılar. Hayat hikâyeleri ile izleyicileri etkileyen kadınlar azimle neler yapılabileceğini bir kez daha gösterdi.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın konuşmasında “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla böylesine güzel bir etkinliği düzenleyen kent konseyimize teşekkür ediyorum. Kadınlarımız toplumları eğiten ve yetiştiren insanlardır. Türk toplumunun %50’sini kadınlar oluşturur, diğer %50’sini de kadınlar eğitir diye bir paylaşım görmüştüm. Çok doğru bir paylaşım. Biz diyoruz ki Cennet Annelerin ayakları altındadır. Çünkü bizim kültürümüzde kadın annedir, abladır, kardeştir, kız evladımızdır. Bu gün toplumları yönlendiren, ilk öğretmenimiz, ilk harfi öğretende kadınlarımızdır. Bizim geleneğimizde kadın askerdir. Kadın cephede ülkesini savunandır, işte bugünde olduğu gibi. Bu vesile ile her birinizin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum” dedi.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar konuşmasında kadınlar günün ortaya çıkışı hakkında tarihsel bilgi verdi. Bayraktar “Kadın besler, büyütür ve toplumu şekillendirir. Toplumun düzgün şekillenebilmesi içinde kadınların kendini iyi eğiterek toplumun gelişmesine daha iyi katkıda bulunurlar. Erkek fiziki olarak güçlü yaratılmıştır. Fakat kontrolsüz güç güç değildir. Bunu kontrol altına alacak olan da kadındır. Kadınlar toplumdaki yerlerinin değerini arttırmak için her an kendini geliştirmelidir. Kadın dört duvar arasına kapalı kalmamalı, toplumun içinde muhakkak olmak zorundadır. Kadınlarımız toplumun her alanında bugün daha fazla olmalı, daha fazla yer almalı. Bir günün değil her günün Kadınlar Günü gibi olması temennisiyle” dedi.

Kaymakam Bayraktar ile Başkan Sargın programın sonunda Kadınlar Günü Dolayısı ile Çiçek sunarken, "El Emeği, Göz Nuru" el işi örgü ve sanatlarını yakından gözlemledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Mart 2018, 10:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0