banner102

Kadınlar günü programında kahraman Türk kadınları anıldı

Bursa Kent Konseyi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Şairler Yazarlar Çalışma Grubu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ konulu şiir dinletisi düzenledi.

Kadınlar günü programında kahraman Türk kadınları anıldı
Bursa Kent Konseyi Şairler Yazarlar Çalışma Grubu tarafından Merinos AKKM Hüdavendigar Salonu’nda düzenlenen programa Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, 22. Dönem Milletvekili ve Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu, üyeler ve şiir dostları katıldı.

Programın açılışında konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, “Kadınlarımız önce annelerimiz, eşlerimiz, kızlarımız, halalarımız, teyzelerimiz aslında bizim diğer yarımız. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e (s.a.v) kime iyilik yapayım diye geldiğinde ‘Annene iyilik yap’ diyor, ‘Sonra kime yapalım?’ efendim dediklerinde ‘Annene yap’ diyor, 3 sefer annesine dedikten sonra ‘Şimdi babana yapabilirsin’ diyor. Annenin aslında kadının değerini ifade etmiş oluyor. Umarım bunlar sadece sözde kalmaz. Bakın Kadın Meclisi üyelerimiz geçtiğimiz akşam gerçekleşen Bursaspor-Kayserispor müsabakasında kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla tribünde yerlerini aldı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili pankartlarını gösterdiler. Bursa Kent Konseyi, şehrimizin yüz akı olmaya devam ediyor. Bu çalışmalar aslında birlik ve beraberliğimizin bir göstergesi. Şairler Yazarlar Çalışma Grubumuza bu anlamlı programı organize ettikleri için teşekkür ediyorum. Yakın zamanda grubumuzun Bursa şiirleri ile ilgili bir kitabını yayınladık” dedi.

Şairler Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Faruk Anbarcıoğlu ise “Baş tacı ettiğimiz analarımız, kız kardeşlerimiz konumunda olan kadınlarımızı senede bir kere de olsa ansak, hatırlasak, hatırlarını sorup gönüllerini alsak fena mı olur? Elbette değil. İşte o yüzden biz de bu gün Dünya Kadınlar Günü dolaysı ile günlerini yürekten kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Ancak baş tacı ettiğimiz bu çok önemli değerlerimiz olan kadınlarımıza, Kadınlar Gününü neden böyle bir güne sığdırmaya gayret ediyoruz ki? Aslında yılın her gününü Kadınlar Günü olarak anmayı hak etmiyorlar mı? Çok, hem de çok fazlasıyla hak ediyorlar” şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından adını tarihe kahramanlıkları ile yazdırmış Türk kadınları olan Aydınlı Ayşe Hanım, Erzurumlu Fatma Seher Hanım, Kastamonulu Şerife Bacı ve Karboğazlı Hatice Bacı’nın hayatlarından kesitler sundu.

Program Gençleşen Türküler Topluluğu’nun hazırladığı kahraman iki Türk kadınının hikayesini anlatan drama ile devam etti. Program, Şairler Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri tarafından okunan şiirlerle son buldu.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2018, 18:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0