İZNİK’E KENT KİMLİĞİ PROJESİ

Kent Kimliği ve Yaşam Merkezi konulu proje çalışmalarına başlayan 3. Sınıf Mimari Tasarım Stüdyo Yürütücüleri Yard.Doç.Dr. Açalya Alpan ,Yard.Doç.Dr. Kader Reyhan ve 21 kişilik öğrenci gurubu İznik Belediye Başkanı Osman Sargın’ı makamında ziyaret ederek proje detayları hakkında bilgi verdiler.

İZNİK’E KENT KİMLİĞİ PROJESİ
banner98
 Projenin ana amacı, tarihi kentsel bir alan olan İznik ilçesinin kent kimliğini irdeleyip, İznik’e olumlu katkıda bulunacak aktif kültürel ve sosyal etkileşim kuran yeni mekânlar oluşturmak. İznik’in tarihi kimliğini anlayabilmek amacıyla ders öğretim elemanları ve 21 öğrenci, teknik bir gezi kapsamında ilçede gezerek çeşitli mekânsal tespitler gerçekleştirdi. Yeni mekânlar oluşturulurken, kentin tarihi kimliği kadar sosyal kimliği ve halkın katılımı da önemini vurgulayan akademisyenler ve öğrenciler, İznik halkının toplumsal yapısını ve halkın kent ile ilgili sorun ve isteklerini anlayabilmek amacıyla bir halk anketi gerçekleştirdi. Elde edilen veriler ile öğrenciler, kent kimliğini ve halkın isteklerini dikkate alarak İznik ilçesinin çeşitli alanları için “Yaşam Merkezi” projesi geliştirecektir.

Konuyla ilgili açıklama yapan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın “İlçemizin gelişimi için İznik Belediyesi olarak bizlerde bu tür çalışmaları ve projeleri destekliyor, ortak çalışmalara imza atıyoruz. Bu kapsamda birçok üniversite ve akademisyen hocalarımızla ilçemiz üzerine projeler yürütüyoruz. Bugün de Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü tarafından hazırlanan Kent Kimliği ve Yaşam Merkezi konulu proje hayata geçiyor. Bu proje kapsamında İznik’in tarihi kimliğini anlayabilmek amacıyla hocalarımız ve öğrencilerimiz teknik bir gezi gerçekleştirdi. Yeni mekânlar oluşturulurken, kentimizin tarihi kimliği kadar sosyal kimliği ve hemşerilerimizin de katılımını arttıracak tespitler ile vatandaşlarımızın toplumsal yapısını, kent ile ilgili sorun ve isteklerini de anlayabilmek amacıyla öğrencilerimiz anketler gerçekleştirdi. Bu anketler dikkate alınarak projeler geliştirilecek. Çalışmaları dolayısıyla hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mart 2018, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0