İYİ PARTİ YILDIRIM MOLLAARAP KİM İZİN VERDİ

Yıldırım’da önceki gün heyelan nedeniyle bölgeye giden İYİ Parti Yıldırım teşkilatı vatandaşların sorunlarını, felaketin yaşandığı yerde, Mollaarap Mahallesinde dinledi.

İYİ PARTİ YILDIRIM MOLLAARAP KİM İZİN VERDİ
banner98
 İlçe başkanı Erkan Subaşı ve
ilçe başkan yardımcıları Yüksek İnşaat Mühendisi Mustafa Gökbulut, Salih Erol, Bursa Barosu Avukatlarından Talha Küçük ve Kerem Arslan’ın da bulunduğu heyet, mahalle muhtarı ve mağdurvatandaşlarla bir araya gelerek sorunların tespitini yaptı. Yıldırım Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığınınteknikkibinidenolağan üstü önlem aldığı inşaat alanında Jeoloji Mühendisleri Oda Başkanı Engin Er’de önemli açıklamalarda bulundu. Mahalle sakinlerinin 4aydır aralıksız olarak belediye yetkililerini sözlü ve yazılı dilekçelerle inşaat yapan firma olan An-Te’yi yanlış hafriyat yaptıkları gerekçesi ile uyardıklarını ama muhatap bulamadıkları öğrenildi. Toprak kaymasısonrası, gece yarısı evlerinden tahliye edilen yaklaşık 360 kişi, kamu kurumlarının misafirhanelerineyerleştirildi. Kamu kurumlarıtarafından yapılan araştırmanın sonuçlarını bekleyen mahalle sakinleri tedirgin.
BAĞIRA ÇAĞIRA FELAKET GELMİŞ!
Mahalle içinde hasar gören yapıları inceleyen İYİ Parti Yıldırım teşkilatı üyeleri, vatandaşların tahliyelerinin, olası bir felaketin önüne geçtiğini söyleyerek, vatandaşlara teknik ve hukuk anlamında her türlü desteği vereceklerini açıkladılar. Subaşı; “ İlçemizin en eski mahallesi olan Mollaarap’da vatandaşlarımızın böyle bir mağduriyet yaşamalarını üzüntü ile karşıladık. Gördüğümüz kadarı ile can kaybına sebep olmadığı tek tesellimiz olan bu facia göz göre göre gelmiş. Sakinlerden öğrendiğimiz
kadarı ile burada hafriyat çalışmaları geçen yaz Ramazan sonu başlamış. Ancak ruhsat tarihleri 11/12/2017 ve 18/12/2017. Bu tarihten önce Cumhurbaşkanlığı Köşkü dahi yapsanız hafriyat çalışması yapamazsınız. O halde bu inşaatın hafriyat çalışmalarına kim göz yumdu? Ruhsatlardan anladığımız kadarı ile 2 yapı denetim firması mesul gözüküyor. İnşaat alanında sorumluluk aldıklarına dahil, sarı tabela dahil, inşaat firmasının da olmak üzere tek bir tabela yok! Neden? İnşaat alanının dere yatağı üzerinde olduğu kadastro kotlarında var, inşaatın arkasında bir yol gözüküyor ama o yol resmiyette yok, inşaatın taban alanı 230 metrekare toplamda 20 daire iken, hafriyat alanı bin 200 metre ve projede bahçe 200 metre, zemin etüd raporları heyelan sonrası yaptırılmış, velhasıl bu kadar yanlışın olduğu bir yerde kim, neden, ne karşılığı bu firmaya inşaat yapmaları için ruhsat verdi? Biz kamu kurumları tarafından başlatılan çalışmaların birkaç gün içinde sonuçlandırılmasını umut ediyor ve mağdur vatandaşların dertlerinin çözülmesi noktasında her türlü yardımı yapacağımızı beyan ediyoruz. 60 hane boşalttırılmış. Kira yardımı yapılacağı söylendi. Kaç ay, ne kadar liralık bir yardım alacağını bilmiyoruz. Hasar gören yapıların akıbeti de şimdilik meçhul. Sorumluların bir an önce cezalandırılarak yargının karşısına çıkmasını, şehrin vicdan sahibi olan yöneticilerinden bekliyoruz.” Dedi.
Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2018, 15:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0