İyi FİKİR Sermayeden Önemli!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalaması için girişimci orta sınıfın oluşturulması gerektiğini belirterek, "Ancak ekonomimizin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lerimizin yüzde 85’inin devlet teşviklerinden haberi yok" dedi.

İyi FİKİR Sermayeden Önemli!
banner98
Uludağ Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu’nun 'Zirvede Girişimcilik' panelinin açılış konuşmasını yapan Burkay, genç nüfusu en önemli zenginlik kaynağı olarak gördüklerini ifade etti. Türkiye’de her yıl 750 bin gence iş bulunması gerektiğini dile getiren Burkay, "10 yıl sonra bu rakam 1 milyona ulaşacak. Bunun altından kalkmanın tek çaresi var, o da girişimci sayısını artırmak" dİye konuştu.
"YÜZDE 80’İ PATRON OLMAK İSTİYOR"
BTSO Başkanı Burkay, AB komisyonu tarafından yapılan araştırmaya göre 27 AB ülkesindeki bireylerin yüzde 60’ının istihdam edilmek, yüzde 40’ının ise patron olmak istediğini belirterek, "Türkiye’de ise istihdam edilmek isteyenlerin oranı yüzde 20, patron olmak isteyenlerin oranı ise yüzde 80. Yani toplum olarak kanımızda girişimcilik var" ifadelerini kullandı.
"GİRİŞİMCİ ORTA SINIFI OLUŞTURMALIYIZ"
Almanya ve Japonya’nın 2. Dünya Savaşı sonunda yerle bir olduklarını ancak iki ülkenin de bugün dünyanın en önemli ekonomik güçleri olduğuna dikkat çekerek, şöyle devam etti:
"Bunun temelinde ise girişimci orta sınıf yatmaktadır. Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamak için biz de girişimci orta sınıfımızı oluşturmak zorundayız. Ancak ekonomimizin yüzde 99’unu oluşturan KOBİ’lerimizin yüzde 85’inin devlet teşviklerinden haberi yok. Ya da bürokratik süreçler gözlerinde büyüdüğü için hibe ve teşviklere ulaşamıyorlar."
"İYİ FİKİR SERMAYEDEN ÖNEMLİ"
Burkay, girişimcilikte iyi bir fikrin sermayeden daha önemli olduğunu belirterek, "Bir girişimde bulunacaksanız dikkat etmeniz gereken en önemli nokta müşteri odaklı olmaktır. Herkesin çok parlak gördüğü iş fikirleri vardır ama asıl olan ürününüzün hedef kitleniz için bir değer üretmesidir. Bu nedenle önce bir değer yaratın sonra ürettiğiniz değeri satın" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2014, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0