İTSO heyetinden Cirit’e ziyaret

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) heyeti, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i ziyaret ederek, İnegöl'ün ikinci derece yargı bölgesinden birinci derece yargı bölgesine dönüştürülmesi için destek istedi.

İTSO heyetinden Cirit’e ziyaret
banner98
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da bir konuşma yaptığı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) önceki gün Ankara'da yapılan Ekonomi Şurasına katılan İTSO heyeti, daha sonra İnegöl Kaymakamı ve İnegöl Mobilya ve Ağaç Ürünleri İhtisas OSB Başkanı Ali Akça ile birlikte Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'i makamında ziyaret etti. İTSO Başkanı Metin Anıl, Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit'in geçmişte İnegöl'de hâkimlik görevinde bulunduğunu belirtip, ilçe ekonomisi ve nüfusunun son durumu hakkında bilgi verdi. İnegöl'de üç tane Organize Sanayi Bölgesi (OSB) bulunduğunu, Cerrah Sanayi Bölgesinin Islah OSB yapılma çalışmalarının sürdüğünü ve ilçenin önemli bir mobilya üretim merkezi olduğunu söyleyen Metin Anıl, "Yıllık 1 milyar doları aşan dış ticaret hacmimiz ile ülkemizin ihracatının yaklaşık yüzde 1'ini ger çekleştirmekteyiz. Her yıl dış ticaret fazlası veriyoruz. İnegöl'ün 2016 yıl sonu itibari ile toplam nüfusu 250 bini geçti" dedi.
İnegöl'ün canlı ekonomisi ve yüksek nüfusu ile ülkenin birçok ilinden daha büyük ekonomik potansiyeli ve daha fazla nüfusu olduğunu vurgulayan Metin Anıl, ilçede mahkemelerin iş yükünün fazla olduğuna da dikkat çekti. Anıl, İnegöl'ün merkez ilçe statüsünde olduğunu, ancak Bursa ile arasındaki mesafe sebebiyle il merkezine gidip gelmenin zaman aldığını belirterek, "İTSO olarak yıllardır İnegöl'ün tüm meselelerinin yerinde çözülmesini savunuyoruz. Geçmişte görev yaptığınız İnegöl'ün mevcut durumunu siz de çok iyi biliyorsunuz. Sizden İnegöl'ün ikinci derece yargı bölgesi'nden birinci derce yargı bölgesine dönüştürülmesi konusunda destek talep ediyoruz" diye konuştu.
İTSO heyetinin yaptığı ziyaretten memnun olduğunu vurgulayan Cirit, "İnegöl mahkemelerinin iş yükünün fazla olduğunu biliyorum. Talebinizin yerine gelmesi için üzerime düşeni yapacağım" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2017, 17:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0