banner101

İşçilerin eylemi İzmir'e sıçradı

Otomotiv fabrikalarında çalışan işçiler ile sendika arasındaki gerginlik İzmir'e sıçradı. İzmir'de CMS işçileri, Türk Metal Sendikası'nın çifte standart uyguladığı gerekçesiyle sendikadan istifa kararı alırken, işverenden saat başı ücretlerinde iyileştirme istedi.

İşçilerin eylemi İzmir'e sıçradı
 Tofaş ve Renault işçileri ile bağlı bulundukları sendika arasındaki zam tartışmaları İzmir'e sıçradı. Çiğli Atatürk Organize Sanyi'de bulunan CMS işçileri, bağlı bulundukları Türk Metal Sendikası'nın çifte standart uyguladığını ve haklarını savunmadığını ileri sürerek eylem yaptı. Fabrika önünde toplanan yaklaşık 150 kişilik grup, 'Türk Metal istifa', 'Sadaka değil toplu sözleşme', 'Türk Metal gidecek dertler bitecek' sloganları attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan işçi temsilcisi Mustafa Güdür ,''Bir süre önce Tofaş ve Renault'a çalışan işçi kardeşlerimizin yaktığı meşale bizim de yolumuzu aydınlatmıştır. Bizler; CMS Çiğli çalışanları olarak yasaların bize verdiği sendikaya üye olma hakkımızı yıllardır Türk Metal'den yana kullandık. Fakat zaman içinde gördük ki Türk Metal Sendikası; tüm ülkede olduğu gibi işyerimizde de işçiler arasındaki sevgisizliğin nedeni olmuş. Hepimize 3 yıllık sözleşmeyi dayatmış, Bosch'ta imzalanan ve bizlerden gizlenen sözleşmeyle çifte standart uygulamış bir sendika olarak biz işçilerin hakkın savunamaz duruma gelmiştir. Bu sebepten dolayı Türk Metal Sendikası'ndan istifa ediyoruz ve tüm işçi kardeşlerimizi istifaya davet ediyoruz. Bu süreçte işverenden isteğimiz; İşten atılmama garantisi. Türk Metal'e geri dönüş olmayacağından kendi aramızda seçilen temsilcilerin resmi olarak tanınması. Saat başı ücretlerimizde iyileştirme. Tüm bu isteklerin yazılı bir protokole bağlanmasıdır. Bu isteklerin dışında işverenle aramızdaki iyi niyet göstergesi olarak işimizi yapmaya devam edeceğiz. Biz CMS Çiğli, Pınarbaşı, Serbest Bölge çalışanları olarak bundan sonraki süreçte sendikal mücadelemizi nerede sürdüreceğimizin kararını aramızda yapacağımız oylama ile bölünmeden yine kendimizin vereceğiz'' dedi. 

Grup e-devlet şifresi aldıktan sonra, toplu halde Türk Metal Sendikası'ndan istifa edeceklerini açıladı. Daha sonra grup olaysız bir şekilde dağıldı. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 16:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

banner108

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0