Irak Türkmenlerinden referandum tepkisi

Türkiye’de bulunan Irak Türkmenleri, Bursa’da bir araya gelerek yapılan Kuzey Irak’taki referanduma tepki gösterdi.

Irak Türkmenlerinden referandum tepkisi
banner98

Türkiye’de yaşayan Irak Türkmenleri Bursa’da bir araya geldi. Ördekli Kültür Merkezindeki konferansa MHP İl Başkanı Tevfik Topçu, AK Parti Milletvekili Osman Mesten, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Suat Reşat Hurmuzlu ve Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma derneği Başkanı Mehmet Tütüncü katıldı.


Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Tütüncü, "Irak’ta ABD işgalinden beri bölgede bir defakto bir durum oluşturdu. Kürt siyasi partiler tarafından Irak’ta bir oldu bitti ile özellikle Türkmen bölgeleri işgal edilmişti. 16 Ekim itibari ile referandum sonrası Irak ordusunun müdahalesi ile bu oldu bitti ye son verilmiş oldu. Başta Kerkük olmak üzere bütün Türkmeneli üzeri Anayasa’da olduğu gibi olması gerektiği gibi Irak’ın merkezi hükümeti Bağdat’ın inisiyatifine geçti" dedi.


Eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Suat Reşat Hurmuzlu ise, "Kuzey Irakta gayrimeşru bir referandum yapıldı. Bu referanduma en çok şiddetle itiraz edenlerden birisi Türkiye Cumhuriyetiydi. Çünkü Türkiye Cumhuriyetinin güvenliği tamamen sınırımızın ötesinde olan oluşumdan çok fazla etkilenebilirdi. Ancak Türkiye ile sınırlı kalmadı bu, bütün komşu ülkeler bütün Arap ülkeler, Avrupa ülkeleri ve Birleşmiş Milletler konseyi doğru bir adım olmadığını söyledi. Ancak çok ciddi bir inatla bu referandum yapıldı maalesef biz bunun neticelerini de hükümsüz kabul ediyoruz" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2017, 11:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0