İpek şenliğinde buluşalım!

Bursa’nın sahip olduğu tüm değerleri en iyi şekilde kullanarak dünya vitrinine taşımayı hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan ipek böceği ve ipek üretimini artıracak yatırımlar yaparken diğer taraftan da Bursa İpeği konusunda toplumsal bilinç oluşturmaya yönelik etkinliklere hız kesmeden devam ediyor.

İpek şenliğinde buluşalım!
banner98
 Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi Başkanlığı tarafından İnegöl İhsaniye Mahallesi’nde 24 Eylül 2017 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Bursa İpeği Şenliği kapsamında Bursa İpeği Yeniden Hayat Bulacak projesi dahilinde gerçekleştirilen çalışmaları özetleyen özel etkinlikler düzenlenecek. İpek halı, ipek kumaş üretiminin yanı sıra Muradiye İpek Fabrikası’nda gerçekleştirilen çalışmaları özetleyen tepme mancınık ile ipek çekimi, devdah ile geleneksel yöntemle ipek bükümü uygulamalı olarak katılımcılara anlatılacak ve koza üretimi konusunda üreticilerin taleplerinin alınacağı bilgilendirme masaları oluşturulacak.

Bursa’nın ipek tarihine dair geçmişte ipek üretimi yapan sanayici ve bu alanda araştırmalar yapan uzmanlarında katılacağı organizasyonda söyleşilerde gerçekleştirilecek ve aynı zamanda Dr. İsmail Şeker tarafından hazırlanmış olan İpek Böceğinin Yaşam Öyküsü adlı fotoğraf sergisi açılacak. Yöresel lezzetlerinde sunumunun yapılacağı etkinlikte saat 19:30’da Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu tarafından icra edilecek Çemberimde Gül Oya isimli tiyatro gösterimiyle sona erecek.
Etkinliğe katılım sağlamak isteyen vatandaşlarımız için saat 10:00’da Merinos AKKM Güney Kapısı’ndan ( UEDAŞ Karşışı ) araç kaldırılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2017, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0