İnegöl'ün Çekim Gücü Adlı Fotoğraf Yarışması Başlıyor

İnegöl Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana düzenlediği fotoğraf yarışmalarının 3’üncüsü başlıyor. ‘İnegöl’ün Çekim Gücü’ adlı yarışmanın konusu ‘Her Şeyi İle İnegöl’. 1 Ağustos’ta başlayacak olan yarışmanın son başvuru tarihi ise 31 Ekim.

İnegöl'ün Çekim Gücü Adlı Fotoğraf Yarışması Başlıyor
banner98
 Belediye Başkanı Alinur Aktaş, konuyla ilgili makamında düzenlediği basın açıklamasında, İnegöl Belediyesi’nin kültür-sanat konularında önemli hizmetlere imza atmaya devam ettiğini belirterek, bu kapsamda ilki 2009 yılında düzenlenen fotoğraf yarışmasının bu yıl 3.sünü düzenleyeceklerini kaydetti.

Yarışmanın adını; “İnegöl’ün Çekim Gücü”, konusunu ise “Her şeyi ile İnegöl” olarak belirlediklerini belirten Başkan Aktaş, İnegöl Belediyesi'nin, İnegöl Fotoğraf Sanatı Derneği'nin (İFSAD) katkılarıyla düzenlediği yarışmada amaçlarının; İnegöl’ün doğal güzellikleri, fiziki özellikleri, ekonomik ve tarımsal değerleri, sanatsal ve kültürel etkinlikleri, sosyal hayatı, tarihi, hatıraları, mobilyası, köftesi, Oylat’ı, çınarları, köyleri, mahallesi, sokağı, evleri, insanları, örf ve adetleri ile İnegöl’e ait obje ve öğelerini kareleyerek ‘fotoğraflarla İnegöl’ün tanıtımına katkıda bulunmak olarak açıkladı.

Yarışmada sadece İnegöl ile ilgili çekilen, İnegöl’den iz taşıyan fotoğrafların değerlendirmeye alınacağını söyleyen Aktaş, 01 Ağustos 2013 itibari ile başlayacak olan yarışmanın son katılım tarihinin 31 Ekim 2013 olduğunu belirtti.
Jürinin 15 günlük değerlendirme süresi sonunda dereceye girenler ilan edileceğini aktaran Başkan Aktaş, jüri yelerini ise şu şekilde açıkladı;
İbrahim Peynirci (İFSAD Onursal Başkanı)
Resul Gümüş (İFSAD Başkanı)
BUFSAD Başkanı veya bir üyesi
Ahmet Bayhan (Basın Halkla İlişkiler Md.)
Akademisyen/Uzman: U.Ü.’den Güven Aktaş veya Alper Bilsel, İnegöl’den Dr. Ömer Yağlıdere
Yarışmanın herkese ve her yaşa açık olduğunu belirten Başkan Aktaş, değerlendirme sonucunda ise;  1.’ye: 3 Bin TL. 2.’ye: 2 Bin TL. 3.’ye: Bin TL. 3 mansiyon ve jüri özel ödülü olarakta 500 Tl’lik para ödülü verileceğini bildirdi.
Yarışma sonrası seçilecek 20 fotoğraf için sergi planladıklarını kaydeden Aktaş, bu kapsamda sergilenen her fotoğraf içinde fotoğraf sahibine, kullanım hakkı Belediyeye kalmak şartı ile 1 küçük/gram altın hediye edileceğini söyledi.
Yine yarışmada dereceye giren, mansiyon ve sergileme alan fotoğraflardan bir CD/Katalog yapmayı planladıklarını belirten Başkan Aktaş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Ödül alan yarışma fotoğraflarının, Belediyemizin çeşitli broşür, bülten, tanıtım ve haber ağı gibi vizyon çalışmalarında kullanılması ve İnegöl Belediyesi’nin kültürel haritasına değer katması yarışmamızın bir diğer boyutudur.

Yarışmamıza başvurmak isteyen vatandaşlarımız yarışmayla ilgili şartname ve başvuru formlarını İnegöl Belediyesi Hizmet Masalarımızdan, Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzden ve www.inegol.bel.tr adresimizden dijital ortamdan temin edebilirler. Ayrıca 713 70 55 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alabilirler. Ben fotoğraf sanatına gönül vermiş herkesi yarışmamıza davet ediyor, saygılar sunuyorum” dedi. 
Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2013, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0