İnegöl'de Mest Eden Konser

İnegöl Belediyesi Türk Müziği Korosu bu yılın ikinci konserini verdi.

İnegöl'de Mest Eden Konser
banner98
 Konuk sanatçı olarak sahneye çıkan Kültür Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu ses sanatçısı Çiğdem Gürdal, seslendirdiği şarkılarla İnegöllüleri mest etti.
Konser öncesinde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban, belediye olarak her alanda çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüklerini belirterek, “Uluslararası kültür-sanat festivalinden, Ramazan sokağı etkinliklerine, fotoğraf ve şiir yarışmalarından, konser ve seminerlere, hatta sinema ve tiyatro gösterilerine kadar birçok kültürel faaliyet gerçekleştiriyoruz. Gerek İNESMEK kursları, gerek enstrüman kursları, gerekse de koro çalışmaları ile İnegölümüzün kültür ve sanat hayatına yön veriyoruz. Kültür sanat alanında halkımızın kendisini geliştirmesi adına etkinliklerimize her geçen gün yenisi ekliyoruz. Biz prensip olarak sağlıklı bir toplumun sanat ve sporla beslenmesi gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Sunucular Şükran Sefer ve Cem Taşkıner, Türk Sanat Müziği’nin en önemli bestekarlarından Selahattin Pınar’ın Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Afife Jale’ye olan aşkından kesitler sundu. Koro ilk bölümde birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Programın ikinci bölümünde ise Kültür Bakanlığı Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu Ses Sanatçısı Çiğdem Gürdal sahne aldı. Yorumuyla izleyicileri mest eden Gürdal’ın özellikle ‘Ah Aşk’ adlı eserinde sanatseverler gözyaşlarına hakim olamadı.
Konseri, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Doğru, Emniyet Müdür Şükrü Kaplan, Naire Çikayeva Anadolu Lisesi Müdürü Cavit Yakşi ile çok sayıda müzik sever büyük bir beğeniyle dinledi.
Konserin sonunda Başkan Yardımcısı Alper Taban, Gürdal’a plaket takdim etti. 
Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2015, 17:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0