İnegöl Şehir Parkı Görkemli Törenle Açıldı

Bursa İnegöl Belediyesi tarafından yapılan şehir parkının birinci etabı törenle hizmete açıldı.

İnegöl Şehir Parkı Görkemli Törenle Açıldı
banner98
Bursa İnegöl Belediyesi tarafından yapılan şehir parkının birinci etabı törenle hizmete açıldı.

Törene, Kaymakam Ali Akça, AK Parti Bursa Milletvekilleri İsmet Su ve Mustafa Öztürk, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Temelli, Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit, Belediye Başkan Yardımcıları Yusuf Şen, Turgay Yel, Sabri Günaydın ve Gülhan Şahin, AK Partili bazı Belediye Meclis Üyeleri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. İnegöl Tarihi mehter takımının gösterisiyle başlayan törenin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, doğaya, çevreye ve yeşile önem veren bir belediye olduklarını belirterek, “2004 yılına kadar İnegöl’de oluşturulmuş olan yeşil alan miktarı 100 bin metrekareler dolayında iken, 2014 başı itibariyle 720 bin metrekareler düzeyine ulaşmıştır. Belediyemiz tarafından sadece 2013 yılı içerisinde 50 bin metrekare yeşil alan oluşturuldu. Yürüttüğümüz tüm bu çalışmalar sonucunda, ilçemiz daha yeşil ve daha yaşanabilir bir dokuya büründü. İnegöl büyüyor, gelişiyor ve değişiyor. Bu değişime hep beraber şahitlik ediyoruz. Yüzümüzü döndüğümüz her yerde, bugünün değil bir geleceğin tasarlandığını, yenilenen İnegöl ile yepyeni bir İnegöl’ün inşa edildiğini görüyoruz. Ne mutlu bize ki ortaya koyduğumuz eserler yüzümüzü ağartıyor. Zaten bizi de bizden ziyade yaptıklarımız anlatıyor. Bugün yine 2 etaptan oluşan, İnegöl’ümüz için önemli bir yatırım olan Parkımızın 1. etabını tamamlayarak hemşerilerimizin hizmetine sunuyor olmanın mutluluğu ve gururuyla bir aradayız” dedi.

İnegöl şehir parkının 80 bin metrekare alan üzerinde projelendirildiğini ifade eden Aktaş, “4 adet üstü kapalı oturma- dinlenme alanı, yürüyüş yolu, biri 3 bin 250 metrekare ve diğeri de bin 100 metrekarelik alana sahip olan iki ayrı meydan oluşturuldu. Yine bu alanda 315 metrekare su gösterili ve gece renkli ışık gösterisi olan süs havuzu, 32 metre uzunluğunda motorlu bayrak direği, 4 kurnalı mermer kaplamalı bir adet modern çeşme ve yürüyüş yolunun sağında ve solunda bulunan oturma alanları bulunmaktadır. Şehir Parkı alanında çeşitli ebatlarda traverten kaplamalı ve renkli bitki aydınlatmalı 19 adet beton çiçekliğimizde yer almaktadır. Şehir Parkı içerisindeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan peyzaj bitkileri dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları tamamlanmıştır. Bu proje ile İnegöl’ümüze 33 bin metrekare yeşil alan daha kazandırılmıştır. Yürüyüş yolu etrafında 26 adet olmak üzere toplamda 65 adet beton ayaklı dış ortama dayanıklı dekoratif oturma bankları kullanılmıştır. Beton bankların yanı sıra 30 adet dekoratif beton çöp kovaları da alandaki yerlerini almıştır. Alanda kullanılan ve görselliği ön planda olan peyzaj bitkilerinin bir kısmı, gece aydınlatması ile aydınlatılmış ve gündüz sahip oldukları formların gecede ön planda olması sağlanmıştır. Birinci etap uygulama alanının, 6 Eylül caddesi tarafında kalan kısmında 60 araçlık otopark alanına da yer verilmiştir. Ayrıca otopark ile yeşil alan arasında da 2,5 metre genişliğinde yaya yürüyüş yolu planlanmış ve uygulaması gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

İnegöl şehir parkı 1. etap peyzaj projesi uygulamasına 2013 yılı Haziran ayı itibarıyla başlandığını, 2013 Aralık ayı sonuna doğru yapımının tamamlandığını belirten Başkan Aktaş, Bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 950 bin TL’dir. Şehir parkımızın 2. Etap peyzaj uygulama projesi çalışmaları da başlamış olup, önümüzdeki aylarda ihalesi gerçekleştirilecek ve bu yıl içerisinde 2. etabı da inşallah tamamlanacaktır. İnşallah çocuklarımıza biz o beton yığınları içerisine mahkûm olmuş şehirler değil, arzuladığımız parkları olan, parklarla donatılmış olan şehirler emanet edeceğiz. Biz çocuklarımıza huzurlu şehirler emanet edeceğiz” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk de, çok güzel bir parkın ve bir yaşam merkezinin ortaya çıkarıldığını belirterek, “Alinur Aktaş’ı çok önceden tanıyorum. Gerçekten hem belediyecilik anlamında, hem de belediyeciliğin kültür ve sosyal anlamında çok güzel örneklerini gösterdi. İnegöl’e, inşallah bu örnekleri 3. döneminde de gösterir. Kim gelirse gelsin, AK Parti belediyeciliği oraya damga vuruyor. Rahmetli Hikmet Bey ile başlayan değişim ve dönüşüm devam ediyor. Bu hizmetlerin mutlaka devamı olacak. Yapımı devam eden projeler var. Her şey İnegöl ve İnegöllü için. Bu değişim ve dönüşüm sadece İnegöl’de değil, tüm Türkiye’de yapılıyor. Bu çalışmalarımıza Allah’ın izniyle devam edeceğiz. Türkiye 10 yılda çok değişti. Özgürlükler arttı, insan hakları arttı, demokrasi yerleşti. Biz bunu yaşatıyoruz. Değişimi biz bile takip edemiyoruz. Biz er meydanından korkmuyoruz ve her zaman hazırız” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle İnegöl şehir parkının birinci etabı hizmete açılarak, gezildi.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 10:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0