İnegöl Meslek Yüksekokulu'nda ATT Bölümü Açıldı

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu (İMYO) Müdürü Prof. Dr. Hikmet Sami Yıldırımhan, İMYO bünyesinde acil tıp teknisyeni (ATT) programı açıldığını bildirdi.

İnegöl Meslek Yüksekokulu'nda ATT Bölümü Açıldı
banner98
 Yıllardır 10 programla hizmet veren İnegöl MYO bünyesinde ATT programı açıldı. AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in desteğiyle açılan ve 2015-2016 öğretim yönetiminde hizmet verecek olan acil tıp teknisyenliği bölümü 20 öğrenci ile kapılarını açacak. MYO Müdürü Prof. Dr.Hikmet Sami Yıldırımhan, “İnegöl Meslek Yüksekokulu devamlı gelişiyor. Zamanla yeni ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Eğitim yapılan binalarımızdaki atölyelerimizi, dışarıdaki biner metrekarelik atölyelerimize taşıdık. Çilek Mobilya’nın bize büyük katkısı oldu. Hem eğitim alanını rahatlattık, hem de daha fazla üretim yapma şansına sahip olduk. İhtiyaçlarımız bitmiyor. Yan tarafımızda bulunan 9 dönümlük alan içerisinde 5 tane biner metrekarelik kapalı tütün depoları var. Bunların üç tanesini atölye olarak faaliyete geçirdik. İki tanesinin de faaliyete geçmesi gerekiyor. İnegöl’e katkı sağlamaya çalışıyoruz. Kubilay Boya firması da bize boya atölyesi desteğinde bulundu. Teşekkür ederiz” dedi.
İnegöl Meslek Yüksekokulu'nda bulunan 10 programa yeni bir programın daha eklendiğini anlatan Yıldırımhan, “Yeni programın öğretim görevlisinin sınavını da yaptık. Muhtemelen bu ay sonu itibariyle hocamızı bünyemize katmış olacağız. 2015-2016 öğretim döneminde yeni bölümümüze öğrenci alacağız. Mobilya programının boşaltmış olduğu kısımda bir laboratuar oluşturacağız. Eğer bunu halledemezsek YÖK bize kadro vermez söz. Fiziki şartların sağlanmış olması gerekiyor. Kısa süre içerisinde çözeceğiz. Bölüm açıldı ama programa öğrenci alınması için de YÖK’ün onayı gerekiyor. Üç hocamızı görevlendirdik. 2015 yılı Haziran ayında yapılacak sınavlara yetişmesi için yeni açılan programın kılavuzu girmesi gerekiyor. Onun uğraşı içerisindeyiz. Kısa sürede sağlamış olacağız” diye konuştu.
ATT bölümünün 20 öğrenciyle faaliyete geçirilmesinin planlandığını bildiren Yıldırımhan, “Ama yatay geçişle gelenlerle beraber bu sayının 30’a yaklaşacağını düşünüyoruz. ATT’de uygulama alanı çok olduğu için bunların piyasaya dağıtılması gerekiyor. Bursa zaten kendi içerisinde bunu sağlıyor. İnegöl 20 öğrenciyi ancak kaldırabilir. Bursa, çok özel ve devlet hastaneleri olmasına rağmen, ATT öğrencilerini dağıtmakta zorluk çekiyor” şeklinde konuştu.
Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni yerine taşınmasıyla beraber boşalacak olan eski binayı acil tıp teknisyenliği programı için kullanacaklarını duyuran Yıldırımhan, “O binanın zaten odaları müsait. Laboratuvar ortamı var. Çok ufak tefek değişikliklerle o binayı kullanacağız" dedi.
Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2015, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0