İnegöl Belediyesi'nden Satranca Destek!

Türkiye Satranç Federasyonu, İnegöl Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan satranç antrenörlüğü sona erdi. Kursa katılan 85 kişi, 1. kademe antrenörlük sertifikası almaya hak kazandı.

İnegöl Belediyesi'nden Satranca Destek!
banner98

Satranç antrenörlüğü sertifika töreni Sani Konukoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Sertifika töreni öncesi konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin: “2013 Aralık ayında açılan, yoğun ilgi gören ve çoğu ilde bile rastlanmayan “satranç antrenörlük Kursu”na 89 kişi katılım oldu. ., bu arkadaşlarımız kurs sonucunda 1. kademe satranç antrenörü olmuştur. Kursa katılan kursiyerlerimizin büyük çoğunluğunu öğretmenlerimiz oluşturmakta. Her biri değişik branşlarda öğretmenlik yapan kursiyerlerimiz, bu kursun sonunda satranç antrenörü unvanını elde etmekteler. Bu belgeyi alan kişiler okullarda satranç kursu açabilmektedir. Ayrıca kulüplerde yardımcı antrenörlük yapabilmektedir. Bununla birlikte Milli Eğitime bağlı okullardaki seçmeli satranç dersi içinde bu belge gereklidir. İnegöl’de satrancın hak ettiği noktaya ulaşması için çaba sarfediyoruz. Kurslarımıza katılım gösteren herkesi tebrik ediyor, kendilerine kolaylıklar diliyorum” dedi.

SATRANCI YAYGINLAŞTIRMALIYIZ

Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Doç.Dr Ramiz Arabacı da; 1.kademe satranç antrenörlüğü kursunun İnegöl’de ilk olduğunu vurgulayarak; “İnegöl’de satranç sporcu sayısını arttırmalıyız. Ayrıca antrenör sayısını da arttırtmalıyız. Böylece satrancı İnegöl’de yaygınlaşmalıyız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından antrenörlere sertifikaları takdim edildi.


Güncelleme Tarihi: 24 Şubat 2014, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0