İnegöl Belediyesi'nden Gazi ve Şehit Yakınlarına İftar

İnegöl Belediyesi, gazi ve şehit yakınları ile Umuteli Sosyal Yardım Merkezinden hizmet alan aileleri iftar sofrasında buluşturdu. Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftarda birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

İnegöl Belediyesi'nden Gazi ve Şehit Yakınlarına İftar
banner98

  Alyans Gölbaşı Düğün Salonunda gerçekleştirilen iftar organizasyonuna yaklaşık 600 kişi katıldı. İnegöllü gaziler, gazi aileleri, şehit yakınları ve Umuteli Sosyal Yardım Merkezi’nden hizmet alan ailelerin aynı iftar sofrasında buluştuğu programa, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ailesiyle birlikte katıldı. İftar programında İnegöl Garnizon Komutanı Binbaşı Kerim Kazanasmaz, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Şube Başkanı Selami Seymen’de hazır bulundu.

Birlik beraberliğimizi arttırarak yolumuza devam ediyoruz

İftarın ardından Belediye Başkanı Alinur Aktaş, davetlilere yönelik bir selamlama konuşması yaptı. Aktaş, ülkemize yönelik her türlü oyun ve fitneye rağmen birlik beraberliğimizi arttırarak yolumuza devam ettiğimizi vurgulayarak “Burada bu akşam memleketimizin gururu, onur abideleri olan şehitlerimizin aileleri var, gazilerimiz ve gazilerimizin aileleri var. Hep beraber aynı sofrada birlikte aynı yemeği yiyoruz. Allah’a hamdolsun içeriden ve dışarıdan türlü türlü fitnelere rağmen, türlü türlü ülkemizde oluşturulmaya çalışılan sıkıntıya rağmen birliğimizi ve beraberliğimizi artırarak yolumuza devam ediyoruz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Az önce masaları gezerken gördüm; Doğu’dan var, Güneydoğu’dan var, Karadeniz’den var, İnegöl’ün yerlisi olan kardeşlerimiz var, İç Anadolu’dan kardeşlerimiz var Hiç ama hiç önemli değil Cenabı Allah’ın katında en hayırlı kul, en üstün insan takvada en üst seviyede olandır. Dedikoduya, fitneye yer vermeden lütfen birbirimizi çok sevelim ve sevilelim” dedi.

Ramazan bereketini ilk günden göstermeye başladı

Ramazanın bereket ve güzellik ayı olduğunu da ifade eden Aktaş, “Ve Cenabı Allah bereketini daha ilk günden göstermeye başladı. Artık Mayıs sonu Haziran başına geldik ama her sene olduğu gibi yine bir serin ramazana giriş yaptık. Biraz yağmurlar, biraz serin havalar Oruç tutanlar için de kolaylıklar mevcut. Takribi 17 saat oruç tutuluyor ve şükürler olsun Cenabı Allah kolaylığını da veriyor” diye konuştu.

Buluşmalar ramazan boyunca devam edecek

Başkan Aktaş, ramazan boyunca bu tür buluşmaların devam edeceğini de ifade ederek şöyle konuştu: “Sokak iftarlarımız olacak Baykoca, Yeniceköy, Alanyurt, Kurşunlu gibi belirli yerlerde. Yine bu tip buluşmalarımızda engelli ailelerimizle bir araya geldiğimiz iftarlarımız olacak. Üniversite öğrencilerimizle bir araya geleceğiz. Beraberinde yine ilçe teşkilatımızın yaptığı programlar var. Bu akşam şuanda iki ailenin evinde iftarda kardeşlerimiz. İnegöl’ün 25 mahallesinde birilerinin sofrasına misafir olmaya çalışıyoruz. Onların dertlerine ortak olmaya çalışıyoruz. Velhasıl bir nebze faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere. Bu akşam da bir araya gelişimizin ana gayesi, amacı budur. Beraberinde ayın 10’unda Doğubayazıt’a gidiyorum ben. Biliyorsunuz ikinci bir belediyemiz daha var. Yaklaşık 25 kişilik bir işadamı grubuyla orada 1500 kişilik iftar vereceğiz. Ve oradaki güzellikleri de onlarla birlikte paylaşmış olacağız. Ayrıca Doğubayazıt’taki genel gidişat ve devam eden çalışmalardaki son durum nedir onu görmüş olacağız” Konuşmanın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği İnegöl Şube Başkanı Selami Seymen Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek takdim ederek organizasyon için teşekkür etti.


Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2017, 15:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0