İMSİAD ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İş Adamları Derneği (İMSİAD) Yönetim Kurulu, AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman’ı makamında ziyaret etti.

   İMSİAD ZİYARETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR
banner98
 Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulun ardından İMSİAD’da göreve gelen yeni yönetim kurulu, kurum ziyaretlerini sürdürüyor. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri, son olarak AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve AK Parti Osmangazi İlçe SBaşkanı Ufuk Cömez’i ziyaret etti.

Dönüşümün herkesin içine sinecek ve sürdürülebilir nitelikte olması gerektiğini belirten İl Başkanı Ayhan Salman, “Kentimize olumsuz miras bırakmayacak, insanlar süreci gördüğünde ‘evet, olması gereken buydu’ demeli. Neslimize daha yaşanabilir, ‘bak ne güzel değişim, dönüşüm yaşanmış’ dedirtmek lazım. İşin bu boyutunu es geçerek yapılacak olan kentsel dönüşüm amacından, ruhundan aykırı hale geldiğinde, o zaman çok sağlıklı bir noktaya gidilemiyor. Ulaşımda, trafikte de, parkta da, otoparkta da, yaşam alanlarında da, eğitim alanlarında da, sağlık alanlarında da, sorunlar yaşamaya başlıyorsunuz” dedi.

“Bütün değersizleştirilmemeli”

Bursa’nın kadim bir şehir olduğuna dikkat çeken Salman, “Değiştirmek, dönüştürmek gerekiyor ama sadece müteahhit mantığıyla, sadece ticaret mantığıyla, sadece ekonomik mantıkla bakarsak olmayabiliyor. Bursa çok kadim bir şehir; her anlamda. Biz, belki küçük alanları değerli hale getiriyoruz ama bütünü değersizleştiriyoruz. Bursa’nın gerçek değerini şehir olarak, tarihi, turistik değerini düşürdüğümüzde bireysel değer artışları bunu karşılamaz hale geliyor. Dolayısıyla bu işin içindeki insanlar bunu değerlendirmesi gerekiyor. Yukarıya doğru çıkıyorsunuz ama birim değeri aşağıya düşüyor” diye konuştu.

“Bursa önemli bir miras ve bu mirasa sahip çıkılmalı”

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulun ardından İMSİAD’da göreve geldiklerini belirten Başkan Mustafa Andıç da en doğru kentsel dönüşümün yapılabilmesi adına çok ciddi çalışmalar yaptıklarını ve yapmaya da devam edeceklerini söyledi. Andıç, “Kentsel dönüşüm konusunda bizler de çalışmalar yapıyoruz. Zor bir süreç. Komisyonlarımız oluştu. Bursa önemli bir miras. Bu önemli mirasa sahip çıkmak lazım. Bizler de İMSİAD olarak müteahhitlerden oluşuyoruz ve derdimiz sadece beton dökmek ve para kazanmak değil. Bizler de bu sorumluluğun bilincindeyiz. En doğru kentsel dönüşünü yapmak üzere bizler de ciddi çalışmalar yapıyoruz” dedi.

“Daha kapsamlı bir dönüşüm düşünülmeli”

Andıç, kentsel dönüşümdeki ilk hedefin depreme dayanıklı yapılar inşa etmek olduğunu ancak bununla birlikte hem çevre dostu hem kendi enerjisini üreten ve daha birçok detayın düşünüldüğü konutların şehre kazandırılması gerektiğini ve yapılacak çalışmalarda bu gibi maddelerin de gözardı edilmemesi gerektiğini söyledi. Mustafa Andıç, “Geçmiş dönemlerde İMSİAD’da Ar-Ge Komisyonu kurarak, ‘kentsel dönüşümü neden yapıyoruz’ sorusunu çok sorduk. Ne için yapıyoruz, o zaman nasıl yapmalıyız konusuna gelmeye gayret ettik. Birinci öncelik depreme karşı güvenli binalar oluşturmak. O zaman dünyada bunun örnekleri nasıldır, Japonya bunu nasıl çözmüş, bunun gibi araştırmalarımız oldu. Yapacağımız yeni binaların hem depreme karşı dayanıklı olması hem çevre dostu olması hem kendi enerjisini üretmeli hem de bütün detayları düşünmeli. Kentsel dönüşümün daha kapsamlı ele alınması lazım. Bizim de fikrimiz budur” ifadeleri kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ziyaretinin ardından İMSİAD Yönetim Kurulu, geçtiğimiz günlerde yapılan 5. Olağan Genel Kurul’da AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak seçilen Ufuk Cömez’e de hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2018, 14:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0