İMSİAD GELENEĞİ BOZMADI

BURSA – İnşaat Müteahhitleri Sanayici ve İşadamları Derneği (İMSİAD) geleneksel olarak düzenlediği ‘Ali Osman Sönmez Huzurevi İftarı’nın 5.’sini de yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

 İMSİAD GELENEĞİ BOZMADI
banner98
 İftar programına; aileleriyle birlikte gelen İMSİAD üyelerinin yanı sıra, kamu kurumu yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çeşitli akademik oda başkanları ile huzur evi sakinleri katıldı. Konuklar iftar sofrasını huzur evi sakinleriyle paylaştı.

 

İftar öncesinde İMSİAD üyeleri huzur evi sakinlerine çiçeğin yanı sıra onların ihtiyaçlarını giderecek hediyeler de vererek, yaklaşan bayram öncesi yüzlerini güldürdü. Bunun yanı sıra huzur evi sakinlerinden olan ressam Sabri Akar’la da bir araya gelen İMSİAD üyeleri, Akar’ın eserlerini inceledi. Ressam Sabri Akar ile sohbet edip eserlerini inceleyen İMSİAD üyeleri, çok beğendikleri Akar’ın tablolarını da satın aldı.

 

Tasavvuf sanatçısı Mürşid Kavurmacı’nın dualarıyla açılan iftarın ardından konuşan İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Andıç, “Ramazanın ruhuna uygun bir biçimde büyüklerimizle bir arada bulunarak; büyüklere saygının, paylaşımın, birlik ve beraberliğin güzel bir örneğini sergiliyoruz” dedi.

 

“MODERN HAYATIN HIZ EKSENLİ DÜNYASINDAN SEVDİKLERİMİZ VE BÜYÜKLERİMİZLE BİR ARAYA GELEREK UZAKLAŞABİLİRİZ”

 

Huzurevi iftarının, İMSİAD’ın en anlamlı etkinliklerinden biri olduğunu ifade eden Andıç şunları söyledi: “İftarımızı önceki yıllarda da burada düzenlemiş ve ailelerimizle birlikte büyüklerimizle bir arada olmuştuk. Bu sene yine, geçmişimize ve geleceğimize ışık tutan en değerli varlıklarımız olan büyüklerimizle birlikte olmayı tercih ettik ve bu durumdan çok memnunuz. Birçok faaliyet yapıyoruz elbette ama yaptığımız faaliyetler arasında bu etkinlik çok önemli ve anlamlı.”

 

“Değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmaya çalışırken, farkında olmadan bazı değerlerimizi kaybediyoruz” diyen Andıç, “Her şeyin çok hızlı tüketildiği günümüzde, şimdiyi değil geleceği yaşayan, insani ilişkilerimizi arka plana atabilen, meşguliyetlerimizden bazen hayatın anlamını kaçıran insanlara dönüştük. Modern hayatın hız eksenli dünyasından uzaklaşmanın, sevdiklerimizle, büyüklerimizle bir araya gelmenin önemli olduğunu düşündüğümüzden İMSİAD olarak 5 yıldır burada bu programı düzenliyoruz. Büyüklerimiz bizim kıymetlilerimiz. Bizleri zamanın şartlarına göre türlü zorluklar içerisinde büyüttüler. Onlara minnettarız, haklarını ödeyemeyiz. Elimizden geldiğince onların yanlarında olmalıyız” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2018, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0