İmob’da Gurur Verici Tablo

Beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı’na (İMOB) katılan İnegöllü firmaları ziyaret eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarda bulunan yaklaşık 400 firmanın 185’inin İnegöl firması olmasının sevindirici ve gurur verici bir durum olduğunu söyledi.

İmob’da Gurur Verici Tablo
banner98
 Bu yıl 13’üncü kez düzenlenen ve 24 Ocak Salı günü ziyaretçilerine kapılarını açan Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB), mobilya şölenine sahne oluyor. İnegöl’ün damga vurduğu fuar hem katılıcıları hem ziyaretçileri memnun ederken, Belediye Başkanı Alinur Aktaş Çarşamba günü fuardaki İnegöllü firmaların stantlarını ziyaret etti. Kaymakam Ali Akça, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, İTSO Başkanı Metin Anıl, İTSO Meclis Başkanı Sadık Gülerer, MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ile İTSO yöneticilerinin katıldığı fuar ziyaretinde, ilçemizi temsil eden firmalar ziyaret edilerek hayırlı kazançlar dilekleri iletildi.

400 FİRMADAN 185’İ İNEGÖLLÜ 
Katılımcı 400 firmadan 185’inin İnegöllü firmalardan oluştuğu fuarda, toplam 60 bin metrekarenin 25 bin metrekaresini de İnegöllü firmaların kullandığı öğrenildi. İnegöllü temsilcilerimizin oldukça yüksek katılım gösterdiği fuarda tüm stantları gezmekte güçlük çeken protokol üyeleri, fuarın 2’nci gününde gerçekleştirilen ziyarette mobilyacıların memnun kalıp kalmadığına ilişkin değerlendirmeler de yaptı.

BİRLİK OLMANIN AVANTAJLARINI YAŞIYORUZ 
Stant ziyaretleri sırasında İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan’ın standını da gezen protokol üyeleri, burada fuara ilişkin açıklamalarda bulundu. Kısa bir değerlendirme yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, “Protokolümüzün firmalarımızı tek tek ziyaret etmesinden son derece gururluyum. Başkan hiçbir ilden ilçeden böyle ziyaretlerin olmadığını görüyorum. Bizler gerçekten bütün olmanın avantajlarını hep birlikte kullanıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, bizi burada yalnız bırakmadılar” dedi.

FUARIN YÜZDE 45’İ İİNEGÖL 
İMOB’a katılan firmaların yüzde 45’ini İnegöllü firmaların oluşturduğunu vurgulayan MODEF Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ ise İnegöl protokolünün stantları gezdiklerini belirterek “Burada bizleri ziyaret ettiler. Biliyorsunuz İMOB fuarının organizasyonunda MOSFED ve İMOS olarak bulunuyoruz. İnegöl’den 185 firmamız burada katılım sağlıyor. Burada çok ciddi bir metrekareye sahibiz. Yüzde 45 oranında İnegöl’ü temsil ediyoruz bu fuarda. Bu da gösteriyor ki İnegöl Türkiye’de mobilya sektöründe çok ciddi konumda. İnşallah dünden itibaren ziyaretçilerde fuarı ziyaret etmeye başladılar. Firmalarımıza başarılar diliyorum” diye konuştu.

İTSO Başkanı Metin Anıl da İnegöl’ün sahip olduğu müteşebbis ruh ile Türkiye’ye örnek olduğunu ve yüksek katma değerli üretimi ile yıllardır cari fazla verdiğini söyledi. İnegöl’de Türkiye’nin ilk ilçe OSB’sinin ve Türkiye’deki ilk Ağaç İşleri ve Mobilya İhtisas OSB’sinin kurulduğunu söyleyen Metin Anıl, Yenice Sanayi Bölgesi’nin bir süre önce Islah OSB statüsü kazandığını, Cerrah Sanayi Bölgesi’nin de yakında Islah OSB olmasını beklediklerini vurguladı.

İNEGÖL, TRENDLERİN BELİRLENMESİNE KATKI YAPIYOR 
İTSO Başkanı Anıl, İnegöl ekonomisinde önemli bir paya sahip olan mobilya sektörünün gelişmesi için çaba harcadıklarını da söyledi. İMOB'un Türkiye'nin önemli mobilya fuarlarından biri olduğuna vurgu yapan Başkan Anıl, “Bu fuarda sektördeki birçok yenilik vitrine çıkartılıyor. Ülkemizdeki ve dünyadaki trendlerinin belirlenmesine katkı yapıyor. Ayrıca İnegöl’deki mobilya sektörünün gelişimi ilçemizin ihracatı ve bu sektörden beslenen diğer iş alanlarının da büyümesine katkı sağlıyor” dedi.

SEVİNDİRİCİ VE GURUR VERİCİ BİR DURUM 
Fuara ilişkin bir değerlendirme yapan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, fuarların tüm dünyada alıcı ile satıcıyı buluşturan en önemli organizasyonlar arasında halen ilk sırada geldiğini söyledi. Aktaş, İnegöl’ün uzun yıllardır bu alanda çok önemli organizasyonlar yaptığını belirterek “İnegöl Belediyesi olarak mobilya sektörünü çok önemsiyoruz. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamız ile birlikte MODEF’e kurumsal bir yapı kazandırdık. Tecrübelerimizi sektörle paylaşmaktan onur duyarız. Mobilya ile ilgili sektör temsilcilerimizle birlikte her fuarda olduğu gibi İnegöllü firmalarımızı gezip selam veriyoruz. Belki atladığımız firmalar olabilir çünkü 185 firma var İnegöl’den. Bu gerçekten sevindirici ve gurur verici bir durum. Uğrayamadıklarımız da haklarını helal etsinler” dedi.

İNEGÖL EMİTT’TE DE YER ALACAK 
İnegöl’ü ilgilendiren bir diğer fuar olan Emitt hakkında da konuşan Aktaş, “Yarın yine İnegöl’ü ve Oylat kaplıcalarımızı ilgilendiren Emitt Fuarımız (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) var. Orada da yine köfte ve mobilya vurgulanacak ama özellikle kaplıca, turizm ve DOSTUM vurgulanacak. İnegöl’ün geleceği adına bunlar güzel yatırımlar. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah hem ilçemiz için hem de ülkemizdeki diğer sektör temsilcileri için bu fuarı hayırlı etsin” şeklinde konuştu.

MOBİLYACILARIMIZ FİLOZOF GİBİ İNSANLAR 
Son olarak İnegöl Kaymakamı Ali Akça açıklama yaptı. İnegöl'ün önemli bir üretim merkezi olduğunu vurgulayan Akça “Asıl amcamız, gayemiz İnegöl’deki mobilya üreticilerine bereketli kazançlar dileklerimizi iletmek. Fuara geldiğimizde arkadaşlarımızdan aldığımız sayısal veriler gerçekten İnegöl’ün mobilya konusunda kabına sığmayan, sınırlarını aşan bir performans gösterdiğini gözler önüne serdi. Bu durum bizleri sevindirmiştir. Yaklaşık 400 firma İMOB fuarına iştirak etmiş. İnegöl’den katılan firma sayısı da 185. Hemen hemen yarıya yakını İnegöl’deki mobilya üreticileri ile doldu. Türkiye’nin en büyük mobilya fuarı açıkçası dünya ölçeğinde sıralamaya giren bir fuar. Böyle bir fuarın yarıya yakını İnegöllü firmalarca doldurulmuş olması gerçekten gurur verici bir durum. Mobilyacılardan görüştüğümüz arkadaşlarımızdan aldığımı intiba sevindirici. Ben şunu ifade ederim ki bizim mobilyacılarımız sadece mobilya üreten insanlar değil. Hayata yönelik hayatın felsefesini de kavramış derin filozof gibi düşünen düşüncelerini de paylaştı arkadaşlarımız. Dünya ölçeğinde ekonomimiz zaman zaman sıkıntılara maruz kalıyor ama ben mobilyacılarımızın gözündeki enerjiyi görünce gururlandım. Fuarın bereketli geçtiğini söylediler” ifadeleirnde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Ocak 2017, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner103

google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0