İhracatın Yıldızlarına İpekböceği Damgası

Türkiye'nin ilk yerli tramvayı ipekböceği ödüle doymuyor.

İhracatın Yıldızlarına İpekböceği Damgası
banner98
 Türkiye'nin ilk yerli tramvayı ipekböceği ödüle doymuyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Durmazlar Makina tarafından üretilen ipekböceği "İhracatın Yıldızları Ödül Töreni'nde" inovasyon ödülüne layık görüldü. Bursa raylarında dolaşan İpekböceği yakın zamanda İzmir, Kocaeli, Diyarbakır, Kayseri, Samsun'da da boy gösterecek. İpekböceği'nin çift yönlüsü Berlin Fuarı'nda da görücüye çıkacak. Bursa firmalarından Beyçelik ve Marmarabirlik de ihracatın yıldızları arasında ödüle layık görüldü. 
Dünya Gazetesi ve DHL Express Türkiye işbirliği ile düzenlenen; Akbank ve Vodafone sponsorluğunda, 12’nci yılına giren İhracatın Yıldızları ödül töreni Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın katılımıyla gerçekleşti.
İpekböceği projesiyle İnovasyon ödülünü TİM Başkanvekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu'nun elinden alan Durmazlar Makina Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “İpekböceği'ni dünyanın her tarafına satacağız. Eylül ayında iki yılda bir Berlin’de yapılan Innotrans Fuarı var. Orada bir metro aracı bir de çift yönlü tramvay sergileyeceğiz. Bu şekilde müşterileri arıyoruz. Bu ödül töreni bizleri şımartmıyor ama onurlandırıyor” dedi. Sektörün ilk Ar-Ge merkezini kuran Durmazlar, Çin hariç, bugün alanında, dünya beşincisi konumunda. Bir süredir, ABD’nin uzay roketlerinin yakıt deposu da Durmazlar’ın makineleri ile yapılmaya başlandı.
MASERATİ'NİN YAN İSKELETİ BURSA'DAN
İhracatın Yıldızları Özel Ödülü dış sermayeli ortaklıkla yüksek katma değer ihracat başarısı ile Beyçelik Gestamp’ın oldu. Beyçelik CEO’su Baran Çelik’e ödülü Birleşmiş Milletler Gelişmekte Olan Ülkeler İhracatı Geliştirme Birimi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Osman Ata Ataç verdi. Maserati’nin yan iskeletini Bursa’da üretip, İtalya’ya ihraç ettiklerini belirten Beyçelik CEO’su Baran Çelik,”Hedefimiz ihracatı 3 haneli rakamlara çıkarmak” dedi.
Bursa firması Marmarabirlik de; “Yeni Pazar ve Pazar Çeşitliliği” dalında üçüncülük ödülünü aldı.
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ihracatın önemine dikkat çekerek, iş dünyasına Çin pazarına yönelmelerini tavsiye etti.
Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0