Huzurevi sakinleri şehitleri andı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Huzurevi’nde kalan yaşlılar 15 Temmuz Şehitlerini anma etkinlikleri kapsamında İl Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti.

Huzurevi sakinleri şehitleri andı
banner98
 Huzurevi sakinlerinin katılımıyla düzenlenen 15 Temmuz şehitlerini anma etkinlikleri ilk olarak Kaplıkaya Camii’nde şehitler için kuran okunması ile başladı. Daha sonra Mihraplı Şehitler Anıtı’nı ziyaret eden huzurevi sakinleri, anıta çelenk koyup, saygı duşunda bulundu. Huzurevi sakinlerinin şehitler için okudukları hatm-i şeriflerin duası da Ulucami’de yapıldı. Anma etkinliklerindeki en anlamlı ziyaretlerden biri de İl Jandarma Komutanlığı’na yapıldı. Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak’ın refakatinde gerçekleşen ziyarette heyeti karargâh girişinde karşılayan Bursa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, Komutan yardımcısı Albay Cengiz Akçay, kışlada görevli subay ve astsubaylar huzurevi sakinlerine yakın ilgi gösterdi.

Ziyarete gelen yaşlılarla tek tek sohbet eden İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu, varlıklarıyla hayatı anlamlı kılan, hayata dair sahip oldukları tecrübeleriyle geleceğe ışık tutan yaşlıların, kültürümüzde çok önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı. Hacıoğlu, “Sahip olduğumuz inancımız ve değerlerimiz, yaşlıların yalnızlaşmasına ve yalnızlığa mahkûm edilmesine asla müsaade etmeyen şefkat ve merhamet dolu bir anlayışı hâkim kılmıştır. Bu anlayışın hâkim olduğu bir toplum ise varlığını ve birliğini daha güçlü bir şekilde sürdürmeye devam edecektir” dedi. 
Huzurevi Şube Müdürü Hüseyin Toprak, ziyaretin anısına Tuğgeneral Hacıoğlu’na huzurevi sakinlerinin hobi atölyesinde yaptığı bir tabloyu hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2017, 14:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER
google.com, pub-5727224107962425, DIRECT, f08c47fec0942fa0